• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar veselības ministru, lai risinātu fiziskās aktivitātes un veselību veicinošos jautājumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot Latvijas valsts apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni un Viestura ordeni

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar veselības ministru, lai risinātu fiziskās aktivitātes un veselību veicinošos jautājumus

 

“Fiziski aktīvs, veselīgs un izglītots cilvēks ir viens no nozīmīgākajiem mūsu valsts sekmīgas attīstības priekšnosacījumiem. Šī iemesla dēļ mērķtiecīgi jāpilnveido Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Veselības ministrijas (VM) sadarbība, lai jau no bērnudārza un skolas gadiem starpministriju sadarbības rezultātā sekmētu šāda cilvēka veidošanos,” 29.aprīlī, tiekoties ar veselības ministru Ivaru Eglīti, uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Ministri vienojās par nepieciešamību sadarboties, lai sistēmiski risinātu fiziskās aktivitātes un veselību veicinošos jautājumus, tajā skaitā – atbilstošu koordinācijas mehānismu izstrādē, saskaņotā papildu finansējuma piesaistē, sabiedrības izglītošanā par fizisko aktivitāšu un aktīva dzīvesveida nozīmi veselības uzlabošanā u.c.

IZM pēdējo gadu laikā veikusi nozīmīgas iestrādes, lai veicinātu fiziskās aktivitātes un sekmētu veselīgu dzīvesveidu, īpaši akcentējot NVO lomu un iesaisti, piemēram, Latvijas Tautas sporta asociācija, Latvijas Skolu sporta federācija. 2007.gadā IZM valsts budžetā tautas sporta aktivitāšu veicināšanai NVO piešķirti 112 000 latu, bet 2008.gadā – 146 000 latu.

T.Koķe uzsvēra, ka IZM un visas sabiedrības rūpes ir bērnu un jauniešu veselība, kā nodrošināšana saistīta arī ar medicīniskā personāla pieejamību skolās. Tādēļ ministre akcentēja nepieciešamību kopīgi katrai iestādei savas kompetences ietvaros sakārtot izglītības iestāžu medmāsu atalgojuma jautājumu, jo šobrīd valstī nav vienotu darba samaksas noteikumu šim personālam. Noslēgumā puses vienojās veicināt un pilnveidot medicīnas māsu izglītošanās iespējas.

 

Izglītības un zinātnes ministres padomniece Agnese Korbe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!