• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas reģionālo direktoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar veselības ministru, lai risinātu fiziskās aktivitātes un veselību veicinošos jautājumus

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas reģionālo direktoru

 

30.aprīlī iepazīšanās vizītē Finanšu ministrijā, lai tiktos ar finanšu ministru Ati Slakteri, bija ieradies Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Norvēģijas, Somijas un Latvijas valstu direktors Ole Hovlands. 

“Latvija ir jau ilggadējs ERAB partneris, un mēs esam ieinteresēti bankas lomas stiprināšanā, jo tā reģiona attīstības veicināšanā ir svarīgs faktors. Arī mēs savulaik esam saņēmuši vērtīgu ERAB palīdzību, tādēļ noteikti atbalstām bankas centienus veicināt to valstu attīstību, kurās ekonomika ir pārejas periodā,” tikšanās sākumā teica A.Slakteris.

ERAB pārstāvis iepazīstināja ministru ar aktuālajiem jautājumiem, kas pašreiz ir bankas darba kārtībā, sniedzot īsu ieskatu bankas izstrādātajā stratēģijā Latvijai, kas plānota nākamajiem trim gadiem. Bankas izvirzītās prioritātes nākamajam stratēģijas periodam ir atbalsts vietējām kompānijām efektivitātes uzlabojumu veikšanai, fokusējoties uz pārrobežu attīstību, tieša un netieša mazo un vidējo uzņēmumu atbalstīšana, investīciju veicināšana enerģētikas jautājumu risināšanā, kā arī privātā sektora iesaiste valsts pakalpojumu nodrošināšanā. Finanšu ministrija apkopos nozaru ministriju un institūciju viedokli un komentārus par ERAB jaunās stratēģijas projektu.

No 18. līdz 19.maijam Kijevā (Ukraina) notiks ERAB pilnvarnieku gada sanāksme, kurā kā Latvijas pilnvarnieks piedalīsies finanšu ministrs A.Slakteris. Tikšanās laikā tika apspriesta sanāksmes darba kārtība, kā arī diskutēts par bankas sagatavoto jauno stratēģiju Latvijai.

ERAB ir starptautiska institūcija, kurā apvienojušās 58 dalībvalstis, Eiropas Kopiena un Eiropas Investīciju banka. Tās darbības mērķis ir tirgus ekonomikas un uzņēmējdarbības attīstības veicināšana Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!