• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par atbalsta mehānismu uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas reģionālo direktoru

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par atbalsta mehānismu uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanai

 

Finanšu ministrs izvirza neatliekamai skatīšanai valdībā atbalsta mehānismu uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanai – šim mērķim paredzēts īstenot īpašu programmu, kuras ietvaros mazajiem un vidējiem uzņēmumiem tiks piedāvāti aizdevumi investīcijām un apgrozāmo līdzekļu saņemšanai. Paredzēts, ka kopējie investīciju apjomi sasniegs 200 miljonus latu un finansējumam pieteikties varēs vismaz 300 uzņēmumu. 

“Pašreizējā situācijā mazajiem uzņēmumiem ir grūti atrast pietiekamu finansējumu investīcijām tehnoloģijās vai arī apgrozāmajiem līdzekļiem. Bet Latvijā ir jāatbalsta nozares, kurās esam spējīgi veiksmīgi konkurēt ar citu valstu ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Ar šo atbalstu tiks sekmēts arī patlaban tautsaimniecībai īpaši svarīgais eksports,” skaidro finanšu ministrs Atis Slakteris.

Atbalsta programmu īstenos Latvijas Hipotēku un zemes banka sadarbībā ar citām Latvijas finanšu institūcijām (kredītiestādēm, riska investīciju fondiem utt.), lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku uzņēmēju loka piesaisti. Paredzēts, ka programmas ietvaros īpaši tiks atbalstīti uzņēmumi, kuri orientējas uz starptautisko tirgu, ražo produkciju vai sniedz pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, tehnoloģiski ietilpīgi ražošanas uzņēmumi, kā arī jaunu uzņēmumu izveide. Aizdevumi investīcijām tiks piešķirti ar termiņu līdz desmit gadiem, aizdevumi apgrozāmajiem līdzekļiem – līdz trim gadiem, bet kapitāla aizdevumi – līdz desmit gadiem. Maksimālā vienam klientam pieejamā aizdevuma summa būs līdz trim miljoniem latu. 

“Latvijā vairums uzņēmumu atbilst mazo un vidējo uzņēmumu grupai. Šīs programmas īstenošana būs gan svarīgs priekšnoteikums ekonomiskās un sociālās labklājības līmeņa saglabāšanai, gan arī būtisks faktors Latvijas uzņēmumu konkurētspējas stiprināšanai Eiropas Savienības valstu tirgū,” uzsver finanšu ministrs.

Programma atbilst Latvijas Makroekonomikas stabilizācijas plāna izvirzītajiem mērķiem un papildina to sadaļā par finansējuma pieejamību. Finanšu ministrija (FM) veidos programmas vadības komiteju, kurā tiks iekļauti pārstāvji no FM, Ekonomikas ministrijas, valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības.

Plānots, ka par programmas apstiprināšanu Ministru kabinets lems 6.maijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!