• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES ministru padome: Par Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas, Gruzijas, Zimbabves, Birmas, Irākas, Pakistānas u.c. aktuālitātēm – Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 29.aprīlī

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES ministru padome: Par Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas, Gruzijas, Zimbabves, Birmas, Irākas, Pakistānas u.c. aktuālitātēm – Luksemburgā

 

29.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. Sanāksmes laikā ES ārlietu ministri parakstīja Stabilizācijas un asociācijas līgumu ar Serbiju. Ministri uzsvēra, ka Stabilizācijas un asociācijas līguma parakstīšana ir pozitīvs solis ES un Serbijas attiecību tālākā attīstībā un veicinās drošību un stabilitāti Rietumbalkānu reģionā kopumā. Ministri pārrunāja situāciju Serbijā un Kosovā saistībā ar 11.maijā paredzētajām ārkārtas parlamenta un vietējo pašvaldību vēlēšanām Serbijā.

Pievēršoties Bosnijai un Hercegovinai, ES padome apsveica šā gada aprīlī šajā valstī pieņemto policijas reformas likumdošanu un atgādināja, ka ES prasībām atbilstoša policijas reforma ir viens no nosacījumiem Stabilizācijas un asociācijas līguma parakstīšanai. Ievērojot Bosnijas un Hercegovinas panākto progresu, padome apliecināja gatavību parakstīt Stabilizācijas un asociācijas līgumu, kura tehniskā sagatavošana ir sākta.

Sanāksmē ES valstu ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par notikumu attīstību Gruzijā pēdējo nedēļu laikā. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš pauda satraukumu par saspīlējumu Gruzijas un Krievijas attiecībās. Ministrs atzīmēja, ka pēdējā laika soļi no Krievijas puses, it īpaši pieņemtais lēmums par tiešo kontaktu sākšanu ar Abhāziju un Dienvidosetiju, nav draudzīgas kaimiņattiecības veicinoši un sarežģī situāciju reģionā. Ministrs ieteica iekļaut šo jautājumu turpmākajā ES un Krievijas dialogā, kā arī aicināja savus kolēģus apsvērt iespēju doties uz Gruziju kopīgā vizītē.

Sanāksmē notika ES ārlietu ministru viedokļu apmaiņa par vadlīniju sagatavošanu sarunu sākšanai ar Krieviju par jaunu padziļinātas sadarbības līgumu. ES valstu ārlietu ministru sanāksmē tika apspriesta arī situācija Zimbabvē. ES ārlietu ministri pauda bažas par situāciju Birmā / Mjanmā. Ministri pārrunāja arī pašreizējo situāciju Tuvajos Austrumos, Irākā, kā arī Pakistānā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!