• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju atskurbšanas telpu izveidē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Irēnu Krūmani

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju atskurbšanas telpu izveidē

 

6.maijā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, iepazīstoties ar situāciju atskurbšanas telpu izveidē, nolēma lūgt ātrāk izstrādāt koncepciju atskurbšanas telpu izveidošanai. 

“Koncepcijā skaidri jānosaka, kas par ko atbild, jo tā ir gan medicīniska, gan drošības problēma,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Tāpat jāizstrādā finansēšanas kārtība un konkrēti nosacījumi atskurbšana telpu ierīkošanai – kādiem darbiniekiem tajās jāstrādā, kā tās iekārtojamas, kā arī cik lielās pilsētās tās ir jāierīko.

Iepriekš daudzās pilsētās atskurbšanas telpas likvidēja, taču šobrīd situācija ir mainījusies un lielākajās pilsētās tās ir iekārtotas, pastāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins. Viņš arī uzsvēra, ka gada aukstajā laikā tās izglābj daudzus cilvēkus no nosalšanas.

Jautājumu par atskurbšanas telpu izveidošanu valdība risina jau kopš 1991.gada, bet risinājums joprojām nav pa­-nākts. Šobrīd izveidotajai darba grupai koncepcijas projektu jāizstrādā līdz 2008.gada 1.decembrim. Iepazīstoties ar līdz šim sagatavotajiem materiāliem, komisijas deputāti konstatēja, ka noteiktais termiņš neatbilst darba apjomam un rezultātu var sasniegt agrāk, lai, jau veidojot 2009.gada valsts budžetu, varētu paredzēt finansējumu atskurbšanas telpu izveidei.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!