• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Luksemburgas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju atskurbšanas telpu izveidē

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Luksemburgas vēstnieku

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 6.maijā tikās ar Luksemburgas Lielhercogistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ronaldu Dofingu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē, sākot pildīt darba pienākumus Latvijā.

Puses tikšanās laikā pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Lisabonas līguma ratifikāciju un abu valstu ekonomiskās sadarbības perspektīvām. 

“Latvija un Luksemburga ir ieinteresētas turpināt līdzšinējo veiksmīgo parlamentāro sadarbību, īpaši ņemot vērā pieaugošo nacionālo parlamentu lomu Eiropas Savienības likumdošanas procesā pēc Lisabonas līguma ratificēšanas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze. Viņš informēja, ka Latvijas parlaments plāno lemt par Lisabonas līguma ratifikāciju otrajā lasījumā jau šīs nedēļas Saeimas plenārsēdē.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze sarunas gaitā uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt un pilnveidot ekonomiskās attiecības ar Luksemburgu: “Kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā vērojams savstarpējās tirdzniecības apgrozījuma pieaugums, un mēs esam ieinteresēti tālākā Luksemburgas investīciju piesaistē.” Viņš aicināja Luksemburgas uzņēmējus izmantot Latvijas ģeogrāfiskā stāvokļa priekšrocības un mūsu uzņēmēju kā sadarbības partneru pieredzi sadarbībā ar Krievijas un NVS valstīm.

Puses vienojās, ka savstarpēja sadarbība aktuālu Eiropas Savienības jautājumu risināšanā mazām valstīm ir ļoti nozīmīga. Atzinīgi tika novērtēta Baltijas asamblejas un Beniluksa valstu parlamentu sadarbība, minot šā gada aprīlī Latvijā kopīgi organizēto konferenci “Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”.

R.Dofings izteica ielūgumu Saeimas priekšsēdētājam un delegācijai oficiālā vizītē apmeklēt Luksemburgu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!