• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par ilgtspējīgas transporta sistēmas perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Tiesnešu ētikas komisija: Sanākot uz savu pirmo darba sēdi un ievēlot priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par ilgtspējīgas transporta sistēmas perspektīvām

5. un 6.maijā Brdo (Slovēnija) norisinājās Eiropas Savienības (ES) neformālā Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksme, kurā apsprieda ilgtspējīgas transporta sistēmas perspektīvas.

ES valstu transporta ministri uzklausīja EK prezidenta un transporta lietu komisāra Žaka Baro, Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas priekšsēdētaja Paolo Kosta u.c. ziņojumus.

Sēdes dalībnieki apmainījās arī ar viedokļiem divās tematiskās sesijās: “Paneiropas transporta tīkla līdzšinējā attīstība un pieejamie finanšu instrumenti tīkla attīstības veicināšanai” un “Transporta sektors un ES 20/20/20 mērķi: transporta sektora ietekme uz vidi plašākā politikas ietvarā – esošie un plānotie pasākumi transporta sektora ietekmes uz vidi samazināšanai”.

Latvijas pozīciju sanāksmē pārstāvēja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Tikšanās pirmajā daļā ministrs uzsvēra nepieciešamību aktualizēt TEN-T programmas vadlīnijas, iekļaujot tajās TEN-T tīkla savienojumu attīstību ar kaimiņvalstīm, konkrēti, infrastruktūras attīstību Austrumu–Rietumu transporta koridorā, kas nodrošina kravu plūsmu starp Eiropas Savienības un Krievijas/NVS valstu tirgiem caur Latvijas ostām.

Ministrs informēja, ka šogad Latvijā tiks īstenots pirmais publisko–privāto partnerattiecību projekts transporta nozarē, lai uzbūvētu 30 kilometrus ātrgaitas ceļu. Savukārt, lai sakārtotu valsts autoceļu tīklu, līdz 2009.gadam plānots ieviest eirovinjeti.

Sanāksmes otrajā daļā ministrs pauda atbalstu Eiropas Komisijas iniciatīvai ierobežot transporta ietekmi uz klimata pārmaiņām. A.Šlesers informēja, ka Latvijā ir plānots samazināt emisijas transporta nozarē, piebilstot, ka tam ir nepieciešamas investīcijas videi draudzīga, piemēram, dzelzceļa transporta attīstīšanai. Arī pārējās transporta jomās Latvija ir ieplānojusi pieņemt mērus emisiju samazināšanai, izsakot priekšlikumu rast kompromisu starp ekonomisko attīstību un vides aizsardzību.

ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas padomes sanāksmes mērķis ir diskutēt un informēt par situāciju transporta un komunikāciju nozari katrā no valstīm. Šāda veida sanāksmes tiek organizētas vidēji reizi gadā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!