• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Vērtējot Lisabonas līguma ratifikāciju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2008., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.05.2008., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Vērtējot Lisabonas līguma ratifikāciju Latvijā

 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pauž gandarījumu par Lisabonas līguma ratifikācijas procesa pabeigšanu Saeimā. 8.maijā Latvijas Republikas Saeima beidzamajā lasījumā ratificēja Lisabonas līgumu, ar ko groza Līgumu par Eiropas Savienību un Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu. Par ratifikāciju balsoja 70 deputāti, viens deputāts atturējās, bet pret nobalsoja trīs deputāti.

Ratifikācijas process Latvijā tiks pabeigts, kad Valsts prezidents izsludinās likumu par Lisabonas līguma ratifikāciju. Atbilstoši valsts konstitucionālajām prasībām ratifikācijas likums jāizsludina ne agrāk kā desmitajā dienā un ne vēlāk kā divdesmit pirmajā dienā pēc tā pieņemšanas Latvijas Republikas Saeimā.

Pašreiz Lisabonas līguma ratifikācija ir pabeigta 11 ES dalībvalstīs: Ungārijā, Slovēnijā, Maltā, Rumānijā, Francijā, Bulgārijā, Polijā, Slovākijā, Portugālē, Dānijā un Austrijā. Paredzēts, ka Līgums stāsies spēkā 2009.gada 1.janvārī, ja to būs ratificējušas visas dalībvalstis.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!