• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas sēdē: Par Lisabonas līgumu un grozījumiem Satversmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2008., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 8.Maijā, – Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā: godinot karavīrus, atceroties kritušos

Vēl šajā numurā

09.05.2008., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas sēdē: Par Lisabonas līgumu un grozījumiem Satversmē

 

Vakar, 8.maijā, Saeima nodeva izskatīšanai visām komisijām, nozīmējot par galveno Saeimas Juridisko komisiju, Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera 28.aprīlī Saeimā iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” (likumprojekta tekstu – skat. “LV” Nr.28, 20.02.2008., Centrālās vēlēšanas komisijas paziņojumā “Par parakstu vākšanu likuma ierosināšanai”), kuru parakstījuši 217 567 balsstiesīgie pilsoņi, kas sastāda 14,6% no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos balsstiesīgo Latvijas pilsoņu skaita (skat. “LV” Nr.67, 30.04.2008., CVK lēmums Nr.12).

Šis Likumprojekts paredz grozīt Latvijas Republikas Satversmes 78. un 79.pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

Tāpat vakar Saeimas deputāti otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma likumprojektu “Par Lisabonas līgumu, ar ko groza līgumu par Eiropas Savienību un Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu”.

Lisabonas līgums tika parakstīts 2007.gada 13.decembrī Lisabonā, un tas stāsies spēkā, ja tiks ratificēts visās Eiropas Savienības dalībvalstīs atbilstoši to nacionālajām procedūrām.

Vakar, 8.maijā, Lisabonas līgumu ratificēja arī Lietuvas Seims.

“Latvijas Vēstneša” informācija

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu:

“Es vēlos apsveikt Latviju ar šodienas pārliecinošo balsojumu parlamentā par Lisabonas līguma apstiprināšanu. Vēlos pateikties Latvijas valdībai un parlamentam par visa politiskā spektra atbalstu līgumam. Tādējādi mēs esam spēruši vēl vienu soli pretim nospraustajam mērķim, ka jaunajam līgumam jāstājas spēkā 2009.gada 1.janvārī.”

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!