• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par iekšzemes kopprodukta pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2008., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par iedzīvotāju informēšanu zemkopības jautājumos

Vēl šajā numurā

10.05.2008., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par iekšzemes kopprodukta pieaugumu

 

9.maijā publiskoti provizoriskie jeb iepriekšējā novērtējuma dati par Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu šā gada pirmajā ceturksnī. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informāciju, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, IKP pieaudzis par 3,6%.

Pēdējos gados IKP pieaugums bija ļoti straujš – Latvija varēja lepoties ar augstāko pieauguma rādītāju Eiropā. Proti – bāze, pret ko salīdzinām šā gada pirmo trīs mēnešu rādītāju, ir ļoti augsta. Tādējādi šis rezultāts ir likumsakarīgs, jo ātru pieaugumu tuvākajā laikā neprognozējam. Tomēr svarīgi, ka IKP turpina pieaugt – vien ne tādā tempā kā pirms gada,” norāda finanšu ministrs Atis Slakteris.

Izaugsmes tempu korekcija tika gaidīta, un tā sākās jau 2007.gada pēdējā ceturksnī. IKP izaugsmes samazinājumu nosaka gan iekšējie, gan ārējie faktori. CSP sākotnējie IKP pirmā ceturkšņa aprēķini liecina, ka ekonomiskā izaugsme šogad varētu būt zemāka, nekā iepriekš gaidīts.

IKP turpina pieaugt, un samazinājums atsevišķās nozarēs (rūpniecība, tirdzniecība) tiek kompensēts ar izaugsmi citās, piemēram, transports un tranzīts. Pilnie IKP dati par pirmo ceturksni būs pieejami jau pēc mēneša, kad arī precīzāk varēs novērtēt IKP sastāvdaļu attīstību.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!