• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot rādīt filmu "Padomju stāsts" visās Latvijas skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2008., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Dāvinot skolām grāmatu par Latviju Otrajā pasaules karā

Vēl šajā numurā

10.05.2008., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot rādīt filmu “Padomju stāsts” visās Latvijas skolās

 

“Šādām filmām ir jābūt vairāk. Uzskatu, ka “Padomju stāsts” ir tiešām spilgts piemērs tam, kā sabiedrībai parādīt vēsturiskus faktus. Filma ļoti skaidri un precīzi pierāda, ka Vācijas nacistiskā diktatūra un Padomju Savienības komunistiskais režīms pēc būtības bija ne tikai viens un tas pats, bet pat sadarbojās, okupējot citas valstis. Ja to nezina atsevišķās Eiropas valstīs, tad to varbūt vēl varētu saprast. Taču nav piedodami, ka daļai Latvijas skolu absolventu ir ļoti virspusējs priekšstats par norisēm Eiropā pagājušā gadsimta trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados. Tāpēc, manuprāt, filmu obligāti ir jāredz mūsu jaunajai paaudzei – skolēniem, kuri ne vienmēr gūst patiesu priekšstatu, tikai izlasot skolu programmā iekļautos vēstures faktus. Tāpēc aicinu par izglītību atbildīgās institūcijas sekmēt, ka “Padomju stāstu” var demonstrēt visās Latvijas skolās. Turklāt šo filmu vajadzētu noskatīties arī visām valsts augstākajām amatpersonām,” uzskata G.Bērziņš, vienlaikus rosinot arī finansējuma piešķiršanu citu filmu sagatavošanai par Latvijas vēsturi.

G.Bērziņš arī uzsvēra, ka filmā redzētais vēlreiz apliecināja, ka nav atšķirības starp nacistiskā režīma un totalitārā komunisma režīma pastrādātajiem noziegumiem. “Tas ir vēl vien arguments par labu tam, ka mums ir jāturpina par savu vēsturi stāstīt citām Eiropas valstīm, lai rezultātā panāktu totalitārā komunisma pastrādāto noziegumu fakta juridisku atzīšanu un nosodīšanu,” sacīja tieslietu ministrs.

 

Valdis Freidenfelds, tieslietu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!