• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents, apmeklējot Izraēlas Valsti darba vizītē un piedaloties Izraēlas 60 gadu jubilejas konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2008., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bēgļu tematikas konkursu skolēniem

Vēl šajā numurā

14.05.2008., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Apmeklējot Izraēlas Valsti darba vizītē un piedaloties Izraēlas 60 gadu jubilejas konferencē

 

01.JPG (13608 bytes)
Vakar, 13.maijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers devās darba vizītē uz Izraēlas Valsti, kur tikās ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

13.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc Izraēlas prezidenta Šimona Peresa ielūguma devās darba vizītē uz Izraēlu, lai kopā ar citu pasaules valstu līderiem piedalītos Izraēlas Valsts 60 gadu jubilejai veltītajā konferencē Jeruzalemē.

Darba vizītes laikā Valsts prezidentam bija paredzētas arī vairākas nozīmīgas divpusējās tikšanās.

13.maijā V.Zatlers tikās ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu un Izraēlas premjerministru Ehudu Olmertu, kā arī piedalījās Izraēlas 60.gadskārtai veltītās konferences plenārsēdē “Prezidenti runā par nākotni”.

Divpusējo tikšanos laikā pārrunāti Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību jautājumi, īpaši uzsverot jautājumus ekonomikas, kultūras un izglītības jomā. Tāpat apspriesta līdzšinējā abu valstu zinātnieku sadarbība svarīgu vēsturisko jautājumu izpētē.

Pēcpusdienā Valsts prezidentam bija divpusējā tikšanās ar Eiropas Savienības prezidējošās valsts Slovēnijas prezidentu Danilo Tirku, ar kuru apspriesti aktuālie Eiropas Savienības jautājumi, tajā skaitā Lisabonas līguma ratifikācijas gaita un plānotā vienotā ES ārlietu dienesta izveides pamatprincipi, kā arī citas kopīgās ārpolitikas prioritātes Slovēnijas prezidentūras laikā.

Tāpat V.Zatlers tikās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko, ar kuru pārrunāja Latvijas un Ukrainas divpusējo attiecību dinamiku un iespējamo Latvijas palīdzību Ukrainai ceļā uz ES un NATO, kā arī NATO samita Bukarestē nestās izmaiņas Ukrainas reformu ceļā.

Vakarā Valsts prezidents tikās ar Polijas prezidentu Lehu Kačiņski, ar kuru pārrunāja Eiropas Savienības jautājumus, tajā skaitā arī ES valstu kopējas nostājas par situāciju Gruzijā nepieciešamību.

Dienas beigās Valsts prezidents līdz ar citiem uzaicināto valstu un valdību vadītājiem apmeklēja svinīgo svētku koncertu, kas veltīts Izraēlas Valsts 60.gadadienai.

Valsts prezidenta preses dienests

 

01.JPG (15627 bytes) 02.JPG (20668 bytes)

Vakar, 13.maijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers devās darba vizītē uz Izraēlas Valsti, kur tikās ar Izraēlas premjerministru Ehudu Olmertu (attēlā pa kreisi), kā arī piedalījās Izraēlas 60.gadskārtai veltītās konferences plenārsēdē “Prezidenti runā par nākotni” (attēlā pa labi)
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

03.JPG (18704 bytes) 04.JPG (14964 bytes)

Vakar, 13.maijā, Valsts prezidents kopā ar citu pasaules valstu līderiem piedalījās Izraēlas Valsts 60 gadu jubilejai veltītajā konferencē Jeruzalemē, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko (attēlā pa kreisi), bijušo Padomju Savienības prezidentu Mihailu Gorbačovu (attēlā pa labi), citiem pasaules valstsvīriem
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!