• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par Latvijas budžeta plānošanu un izpildes kontroli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2008., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par efektīvu izglītības pārvaldību

Vēl šajā numurā

14.05.2008., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par Latvijas budžeta plānošanu un izpildes kontroli

 

Finanšu ministrs Atis Slakteris 13.maijā tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem, kuri gatavo ziņojumu par “Par standartu un normu ievērošanu fiskālajā jomā (ROSC)”. SVF speciālisti iepazīstināja ministru ar sākotnējiem secinājumiem pēc veiktā budžeta plānošanas un atskaitīšanās sistēmas audita.

Uzrunājot Starptautiskā valūtas fonda misijas pārstāvjus, A.Slakteris pateicās speciālistiem par ieguldīto darbu. “Neatkarīgu ekspertu vērojums no malas vienmēr palīdz labāk novērtēt paveikto, kā arī plānot vēl veicamos darbus. Ceru, ka SVF topošais ziņojums ne tikai konstatēs, kādus uzlabojumus jau esam ieviesuši kopš budžeta plānošanas iepriekšējā audita pirms septiņiem gadiem, bet arī sniegs ieteikumus, kādos virzienos fiskālajā jomā reformas vēl turpināmas,” teica Atis Slakteris.

Starptautiskā valūtas fonda (SVF) speciālisti uzsvēra, ka Latvijas puse ļoti palīdzējusi situācijas apzināšanā – ar lielu atsaucību palīdzējusi dokumentu izpētes procesā un nepieciešamās informācijas iegūšanā.

SVF atzīst, ka uzlabojumi fiskālajā jomā ir vairāki, piemēram, vidēja termiņa budžeta plānošanas ieviešana un atbilstošu prioritāšu noteikšana. Tomēr ir arī jomas, kur turpmākas reformas varētu veicināt procesu pilnveidošanu.

Ziņojums sniegs priekšstatu par budžeta sagatavošanas un izpildes procesu vairākos aspektos: atbildība un funkcijas budžeta procesā, budžeta procesa atklātums, informācijas pieejamība sabiedrībai, budžeta plānošanas un izpildes datu integritātes nodrošināšana u.c.

SVF ziņojuma sagatavošanas sākumposmā veica anketēšanu – Finanšu ministrijas struktūrvienības sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Banku gatavoja atbildes uz aptaujas jautājumiem. Tāpat SVF pārstāvji iepazinās ar normatīvajiem aktiem, kas regulē budžeta plānošanu un metodiku. Savukārt SVF misija vizītē Latvijā uzturējās no 30.aprīļa līdz 13.maijam, tās laikā SVF pārstāvji tikās ar fiskālās jomas ekspertiem.

Latvijā ROSC izvērtējums tika veikts 2001.gadā, un atjaunots ziņojums tiek gatavots pēc Finanšu ministrijas lūguma.

Ziņojums tiek sagatavots, pamatojoties uz SVF izstrādātu metodoloģiju, un tā mērķis ir sniegt priekšstatu par budžeta sagatavošanas un izpildes procesu Latvijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!