• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VTUA un CSDD apvienošanas lietderību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Andri Zaviļeiski

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VTUA un CSDD apvienošanas lietderību

 

Otrdien, 13.maijā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, iepazīstoties ar Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) darbu, nolēma lūgt Ministru prezidentu izlemt par VTUA un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apvienošanas lietderību.

Komisijas deputāti atzina, ka VTUA strādā labi. “Lauksaimniecības tehnikas apskates ir pieejamas, un lauksaimnieki ir apmierināti. Tas ir viens no galvenajiem radītājiem,” sacīja komisijas priekšsēdētājs. “VTUA savus pakalpojumus sniedz maksimāli tuvu klientam – tehniskās apskates veicam gan lauku sētās, gan tehnikas parkos,” pastāstīja VTUA direktors Armands Binovskis. Viņš arī minēja, ka pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā tieši VTUA ieguvusi visaugstāko klientu apmierinātības vērtējumu.

Jautājums par iestāžu apvienošanu tiek aktualizēts katru gadu. VTUA direktors informēja, ka traktortehnika ir lauksaimniecības ražošanas līdzeklis, savukārt autotransports ir pārvietošanās līdzeklis, un nav nepieciešams mākslīgi apvienot atšķirīgas nozares.

Tomēr jāpilnveido savstarpējā sadarbība starp institūcijām, reģistrējot tehniku, nodrošinot drošību un kontrolējot vadītājus. Latvijā ir divu veidu apliecības – autovadītāju un traktortehnikas, tāpēc jānodrošina kontrole, lai vadītājs pēc izdarītā pārkāpuma nevarētu izmantot otru apliecību. Kā paskaidroja A.Binovskis, atbildīgajām institūcijām šobrīd ir nodrošināta piekļuve VTUA tehnikas datubāzei tiešsaistes režīmā un tuvākajā laikā arī policijai būs šāda piekļuve.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!