• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - sarunā ar Igaunijas premjerministru - preses konferencē Latvijas televīzijā vakar, 9. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1999., Nr. 297/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas nākotni - šodien

Vēl šajā numurā

10.09.1999., Nr. 297/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— sarunā ar Igaunijas premjerministru

Vakar, 9.septembrī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Igaunijas premjerministru Martu Lāru. Tikšanās notika Igaunijas pilsētiņā Karksi — Nuijā.

Tikšanās laikā A.Šķēle un M.Lārs apmainījās ar viedokļiem par abu valstu sociāli ekonomiskajām īpatnībām, pieskaroties budžeta veidošanas problēmām. Pārrunātas iespējas harmonizēt nodokļu politiku Baltijas valstīs. Abu valstu valdību vadītāji pārrunāja ar Brīvās tirdzniecības līgumu saistītos jautājumus.

Pārrunājot NATO paplašināšanās tematiku, Igaunijas un Latvijas valdību vadītāji vienojās par nepieciešamību aktivizēt abu valstu militāri politisko sadarbību, kas veicinātu Baltijas valstu integrācijas NATO procesus.

Pārrunātas arī ES paplašināšanās problēmas. Igaunijas premjerministrs izteica pārliecību, ka Latvija šī gada beigās saņems uzaicinājumu uz sarunām par iestāšanos ES. Premjerministri vienojās par informācijas apmaiņas nepieciešamību starp abām valstīm attiecībā uz Eiropas integrācijas procesiem.

Tikšanās laikā pārspriesta Baltijas reģiona attīstības problemātika.

A.Šķēle un M.Lārs vienojās, ka nepieciešams aktīvs dialogs starp abām valstīm visos aktuālajos jautājumos.

Valdības preses departaments

— preses konferencē Latvijas televīzijā vakar, 9. septembrī

— Es tikko esmu atgriezies no Igaunijas, kur tikos ar Igaunijas Ministru prezidentu Lāra kungu. Mūsu tikšanās bija ļoti auglīga un abām pusēm interesanta. Mēs apmainījāmies viedokļiem par Eiropas Savienības paplašināšanās procesu, virzību uz NATO, apspriedām arī robežsadarbības jautājumus. Mēs ļoti daudz laika veltījām 2000. gada budžeta apspriešanai. Nākamā gada budžets visām Baltijas valstīm būs ļoti saspringts. Katra valsts mēģina atrast savus risinājumus, arī kļūt pievilcīgāka. Man bija interesanti apmainīties ar viedokļiem un meklēt kopējus risinājumus.

 

Tad Ministru prezidents Andris Šķēle atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

— Pagājušā gada septembrī televīzijas raidījumā jūs teicāt, ka lauksaimnieki jūsu valdības laikā saņems konkrētas dotācijas: par vienu rudzu hektāru — 27 lati un par vienu kviešu hektāru — 24 lati. Ir pagājis vairāk nekā mēnesis, kopš jūs vadāt Ministru kabinetu, kā būs ar solītajām dotācijām?

A.Šķēle:

— Šo solījumu mēs paguvām izpildīt, kamēr vēl bijām opozīcijā. Tas bija saistībā ar rudens sēju. Mēs, būdama opozīcijas partija, spējām pierādīt savu taisnību, rudenī zemniekiem tika izmaksātas šīs dotācijas, un man ir gandarījums par to.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!