• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības ministrija: Par valsts attīstībai atbilstošu augstāko izglītību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par reģistrētā bezdarba līmeni aprīlī

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības ministrija: Par valsts attīstībai atbilstošu augstāko izglītību

 

“Izglītības un zinātnes ministrijas darbs (IZM) un Latvijas augstākās izglītības politika ir virzīta uz valsts un tautsaimniecības vajadzībām atbilstošu augstākās izglītības sistēmas attīstību, tajā skaitā – uz augstākās izglītības studiju programmu sadalījumu pa nozarēm, lai nodrošinātu darba tirgus vajadzībām atbilstošu, augsti kvalificētu speciālistu skaita palielināšanu,” 13.maijā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātiem uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks.

Valstij ir būtiski sagatavot vajadzīgos speciālistus gan dabaszinātnēs, inženierzinātnēs, gan izglītot augsti kvalificētus pedagogus un citus speciālistus.

Tāpat valstij vēlams veicināt Latvijas augstākās izglītības attīstību un konkurētspēju starptautiski.

IZM parlamentārais sekretārs Rolands Broks informēja, ka šā mērķa sekmīgai īstenošanai IZM kopā ar sadarbības partneriem izstrādājusi koncepcijas projektu “Valsts attīstībai atbilstošas augstākās izglītības studiju programmu sadalījuma pa nozarēm struktūras modelis”. IZM atbalsta ilgtermiņa prognožu modeli, jo tas ļauj veidot atbilstošu speciālistu pieprasījuma kopainu un ir virzīts uz izglītības sistēmas atbilstību valsts vajadzībām.

Pēdējos gados izglītības piedāvājums aizvien aktīvāk tiek veidots, sadarbojoties ar darba devējiem un nozaru asociācijām. Pozitīva sadarbība ar darba devējiem ir informāciju tehnoloģiju jomā, kas ir viens no Latvijas zinātnes prioritārajiem virzieniem. Kopš 2005.gada IZM veiksmīga sadarbība izveidojusies arī ar Vides ministriju un Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociāciju. Augstskolās 2005., 2006. un 2007.gadā kopā par 185 vietām palielināts vides zinātņu un par 87 vietām – ķīmijas un ķīmijas tehnoloģijas studiju vietu skaits. Sadarbībā ar Ārlietu ministriju un IZM Tulkošanas un terminoloģijas centru kopš 2006.gada par 30 budžeta vietām palielināts tulku un tulkotāju, kā arī juristu lingvistu (tulkotāju ar juridisko izglītību) studiju vietu skaits.

2007./2008.akadēmiskajā gadā valsts finansēto studiju skaita īpatsvars ir 25%.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!