• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pētniecības stipendijām Latvijas jaunajām zinātniecēm

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmu

 

Igaunijas–Latvijas programma turpmākajos sešos gados atbalstīs Latvijas un Igaunijas sadarbības projektus 36 miljonu eiro apmērā.

Igaunijas–Latvijas programma, kas tiek līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Latvijas un Igaunijas valsts budžeta, aptver šādas teritorijas: Latvijā: Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Rīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils rajonu, savukārt Igaunijā: Hījumā, Jegevas, Lēnes, Pilvas, Pērnavas, Tartu, Sāres, Valgas, Vīlandes un Veru apriņķi.

Programma ir atvērta projektu pieteikumu iesniegšanai, un tās procedūra paredz nepārtrauktu projektu pieteikumu iesniegšanas principu. Līdz ar to Igaunijas–Latvijas programmā netiek piemērots tā sauktais projektu uzsaukumu princips. Lēmumus par projektu finansēšanu pieņem Uzraudzības komiteja, kuras sastāvā ir pārstāvji no Igaunijas un Latvijas, lēmumu par iesniegtajiem projektu pieteikumiem pieņems vismaz trīsreiz gadā. Apvienotais tehniskais sekretariāts, kas atrodas Tartu, Igaunijā, nodrošina programmas ieviešanu ikdienā.

Apvienotais tehniskais sekretariāts ir atbildīgs par projektu pieteikumu pieņemšanu, reģistrāciju un apstrādi, kā arī sniedz padomus un informāciju projektu iesniedzējiem par programmas mērķi, prioritātēm, atbalsta virzieniem un vērtēšanas kritērijiem.

Programma līdzfinansē tādus sadarbības projektus, kuru iesniedzēji ir publiskas iestādes, publiskām iestādēm līdzvērtīgas institūcijas, bezpeļņas organizācijas un privātie uzņēmumi, kas programmas teritorijā veicina ilgtspējīgu attīstību un ekonomisko konkurētspēju.

Finansējuma saņemšanai projektā var plānot tādas aktivitātes kā publisko pakalpojumu vadība, uzņēmējdarbības attīstība un dzīves vides kvalitātes uzlabošana, kā arī kopēji kultūras projekti, tūrisma mārketings u.c.

 

Igaunijas–Latvijas programmas Apvienotais tehniskais sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!