• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2007. gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Prokuratūras 2007. gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2007. gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā netika konstatētas būtiskas neatbilstības, tomēr tika atklātas nepilnības.

Pēc 2006.gada finanšu pārskata revīzijas Valsts kontrole (VK) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam sniedza ieteikumu izskatīt iespēju iekšējos normatīvajos aktos izstrādāt kritērijus prēmiju apjoma noteikšanai, lai nodrošinātu darbinieku prēmēšanas caurskatāmību un ievērotu labas pārvaldības principu, kas ietver atklātību pret privātpersonu un sabiedrību.

2007.gadā KNAB ziņoja VK, ka minētais ieteikums ir izpildīts, taču, analizējot ieteikuma izpildi, tika konstatēts: lai arī 2007.gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja apstiprinātajos Darba kārtības noteikumos ietverti punkti, kuros atrunāta prēmiju piešķiršanas kārtība, tomēr konkrēti kritēriji, pēc kuriem prēmijas piešķir un nosaka to apjomu, nav skaidri noteikti, līdz ar to joprojām pastāv risks, ka prēmiju piešķiršana KNAB nav caurskatāma.

Analizējot KNAB priekšnieka 2007.gada rīkojumus par prēmiju piešķiršanu, tika konstatēts, ka tajos noteiktais prēmiju apjoms darbiniekiem svārstās no 20 līdz 150% no mēnešalgas.

Revidējamajā laika posmā izlasē ietverto darbinieku gada vidējā mēnešalga veidoja vidēji 59% no to kopējā atalgojuma gadā. Pārējo atalgojuma daļu veido piemaksas un prēmijas. Izlases veidā pārbaudot vairāku KNAB darbinieku prēmēšanu, tika konstatēts, ka prēmijas izmaksātas vidēji septiņas reizes gadā.

VK revīzijā konstatēja, ka KNAB pārskata gada slēguma inventarizācija veikta bez iestādes vadītāja apstiprinātas inventarizācijas kārtības, tādējādi nav ievērotas Ministru kabineta noteikumu par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju prasības, kā arī pastāv risks, ka visiem KNAB inventarizācijas komisijas locekļiem nav pilnīgas un vienotas izpratnes par inventarizācijas veikšanu un dokumentēšanu.

Pēc KNAB 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi astoņus ieteikumus, kuros galvenokārt ieteikts pilnveidot grāmatvedības uzskaiti un nodrošināt KNAB veikto darījumu caurskatāmību, kā arī nodrošināt sakaru pakalpojumu izdevumu caurskatāmību un transporta līdzekļu ekspluatācijas politikas caurskatāmību.

Valsts kontroles ieteikumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apņēmies ieviest līdz 31.decembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!