• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Vienojoties ar iekšlietu ministru par rīcību eksāmenu laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Vienojoties ar iekšlietu ministru par rīcību eksāmenu laikā

 

Par kopīgas sadarbības turpināšanu un koordinētu pasākumu nodrošināšanu centralizēto eksāmenu laikā 14.maijā vienojās izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Ministri uzsvēra, ka šāda rīcība nepieciešama, lai sekmētu atbilstošu valsts pārbaudes darbu norisi un nepieciešamības gadījumā – operatīvi reaģētu.

Izglītības un zinātnes ministre uzsvēra, ka ikviena cilvēka dzīvē tikai tam ir ilglaicīgs rezultāts, kas sasniegts ar pūlēm un godīgu darbu, un tas attiecināms arī uz sekmīgu eksāmenu kārtošanu. Tādēļ svarīgi, lai skolēni mācās regulāri un sistemātiski. Ministre piebilda, ka, gatavojoties eksāmenu sesijai, atbildīgās iestādes strādājušas, lai organizētu un radītu atbilstošus apstākļus eksāmenu kārtošanai.

Gan T.Koķe, gan M.Segliņš aicināja ikvienu sabiedrības pārstāvi, īpaši medijus, atbildīgi izturēties pret šo skolēniem nozīmīgo laiku un ar provokācijām netraucēt vienu no pirmajiem nopietnajiem pārbaudījumiem viņu dzīvē. M.Segliņš piebilda, ka tiesībsargājošās institūcijas un atbildīgie speciālisti seko līdzi notiekošajam, ka policijai ir īpaša metodika, kas ļauj operatīvi rīkoties, un atgādināja, ka jebkurš likumpārkāpums ir sodāms.

Sarunā piedalījās arī Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja Agrita Groza, Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis un citi iesaistīto institūciju speciālisti.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!