• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par rezolūciju Eiropas Savienības un Krievijas samitam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome: Par Latvijas lauksaimniecības stāvokli un politiku

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par rezolūciju Eiropas Savienības un Krievijas samitam

 

Lai sagatavotos ES un Krievijas augstākā līmeņa sanāksmei, kas notiks jūnijā, Eiropas Parlamentā tiek gatavota kopīga visu politisko spēku rezolūcija, kur uzsvērti nozīmīgākie jautājumi, kuriem, pēc EP deputātu domām, šajā samitā jāpievērš īpaša uzmanība. Nāciju Eiropas grupas sagatavotajā rezolūcijā iekļauti vairāki deputāta Ģirta Valda Kristovska priekšlikumi.

Viņš aicina Krieviju izbeigt pielietot propagandas metodes, lai ar to palīdzību manipulētu ar krievvalodīgajiem iedzīvotājiem bijušajās PSRS republikās, tajā skaitā Latvijā un Igaunijā, tādā veidā veicinot divkopienu valstu veidošanos. Ģ.V.Kristovskis izsaka nožēlu par to, ka Krievija sākusi ekspansiju informatīvajā telpā, kas aptver bijušo PSRS, lai radītu savdabīgu “virtuālo Padomju Savienību”.

Deputāts atgādina, ka Krievija nav izpildījusi saistības, kuras tā uzņēmusies, iestājoties Eiropas Padomē. Latvijai īpaši nozīmīga bija Krievijas apņemšanās veikt vairākus pasākumus padomju okupācijas seku likvidēšanai, kas tā arī nav paveikti.

Sakarā ar pēdējiem notikumiem Gruzijā Ģ.V.Kristovskis rosina pēc iespējas ātrāk tā dēvētos Krievijas miera uzturēšanas spēkus, kas atrodas Abhāzijā un Dienvidosetijā, aizstāt ar starptautiskajiem spēkiem. Viņš uzskata, ka Eiropas Savienībai ir stingri jāpaziņo, ka Krievijai, ja tā turpinās pārkāpt starptautisko likumdošanu Gruzijas teritorijā, jāapzinās, ka šai rīcībai būs politiskas sekas ES un Krievijas tālākajās attiecībās.

 

Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!