• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iestāžu un skolu gatavību eksāmeniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja piedalīšanos Saeimas un nevalstisko organizāciju forumā

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iestāžu un skolu gatavību eksāmeniem

 

14.maijā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija iepazinās ar gatavošanos valsts pārbaudes darbiem un veiktajiem uzlabojumiem eksāmenu drošības sistēmā.

Komisijas deputāti atzinīgi novērtēja, ka eksāmenu laikā darbojas anonīms uzticības tālrunis – 67503755, lai skolēni nebaidoties un ātri varētu ziņot par pārkāpumiem valsts pārbaudes darbu norisē. Savukārt sadarbībā ar Valsts policiju Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) sekos, vai internetā nepiedāvā nopirkt eksāmenu biļetes, informēja ISEC vadītāja Agrita Groza. Pārbaudes darbu sagatavošanas telpās ir uzstādītas novērošanas kameras, kā arī uzlabota serveru drošība un pārbaudes darbu piegādes process. Turklāt darbinieku darba līgumos ir iekļauta prasība neizpaust informāciju.

Spriežot par drošu eksāmenu uzdevumu nosūtīšanu uz skolām, deputāti rosināja veidot elektronisku sistēmu, kas būtu droša un operatīva.

Pirmo reizi ir izstrādāti atbalsta pasākumi skolēniem ar speciālām vajadzībām, piemēram, paredzēti vairāki starpbrīži un ilgāks pārbaudes laiks, bet audzēkņiem ar redzes traucējumiem ir sagatavots adaptēts materiāls palielinātā drukā, pastāstīja ISEC vadītāja.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!