• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Iekšlietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izglītības un zinātnes ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Iekšlietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Iekšlietu ministrijas (IeM) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā būtiskas neatbilstības netika atklātas, tomēr konstatētas vairākas nepilnības.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā noteikts, ka amatpersonas formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba un individuālo aizsardzības līdzekļu veidus un to izsniegšanas normas nosaka Ministru kabinets (MK).

Atbilstošie Ministru kabineta noteikumi 2007.gada laikā nebija izstrādāti.

Revīzijā tika konstatēts, ka apvienība “Apsardze”, slēdzot uzņēmuma līgumus ar dienestā esošiem Valsts policijas struktūrvienību policistiem par likumā “Par policiju” noteikto pamatpienākumu izpildi, rīkojusies prettiesiski.

Ārējie normatīvie akti neparedz Sakaru centram un Iekšlietu īpašumu valsts aģentūrai segt Iekšlietu ministrijas un tās padotības iestāžu izdevumus materiāltehniskajam nodrošinājumam, līdz ar to IeM iekšējie normatīvie akti, kuros noteikta ministrijas darbinieku materiāltehniskā nodrošināšanas kārtība un attiecīgo izdevumu segšana no padotības iestāžu budžeta līdzekļiem, neatbilst Ministru kabineta noteikumiem.

IeM nav ievērojusi MK rīkojumā “Par transportlīdzekļu izmantošanu dienesta vajadzībām” noteikto ministrijas funkciju veikšanai nepieciešamo transportlīdzekļu skaitu, jo 2007.gadā tā nepamatoti izmantojusi 20 Valsts policijas Transporta pārvaldes automašīnas.

IeM struktūrvienībā IeM Informācijas centrā (Informācijas centrs) nav izstrādāti iekšējie normatīvie akti, kas nosaka prēmiju un piemaksu piešķiršanas kritērijus. 2007.gadā Informācijas centrā darbiniekiem prēmijas izmaksātas kopsummā 377 327 lati jeb 29% no kopējā atalgojuma. Trešajā ceturksnī prēmijās izmaksāti 180 492 lati, kas ir 116% no amatalgas šajā laikā.

Valsts policijā un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē nav aktualizēti iekšējie normatīvie akti, kas attiecas uz grāmatvedības organizāciju, un tas rada risku, ka var tikt neievērotas Ministru kabineta noteikumu “Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti” prasības.

Valsts policijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Galvenajā pārvaldē un Informācijas centrā nav izstrādāts iekšējais normatīvais akts par iestādes reprezentācijas izdevumiem, kas rada risku par iestādes finanšu resursu likumīgu un ekonomisku izlietošanu.

Pēc IeM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 27 ieteikumus, kurus IeM apņēmusies ieviest laikā līdz 30.decembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!