• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests: Par trauksmes sirēnu 3 minūšu pārbaudi visā Latvijā, 21.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests: Par trauksmes sirēnu 3 minūšu pārbaudi visā Latvijā, 21.maijā

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), lai pārbaudītu trauksmes sirēnu tehnisko gatavību un skaņas signāla dzirdamību, 21.maijā pulksten 11 uz trim minūtēm visā Latvijā ieslēgs trauksmes sirēnas.

Līdz 2007.gadam Latvijā bija uzstādītas 59 rotējošās elektromehāniskās sirēnas. Kopš 2007.gada ir sākts trauksmes sirēnu uzstādīšanas otrais posms, kas noslēgsies 2008.gadā, kad valstī papildus tiks uzstādītas 105 sirēnas. Līdz šim otrajā kārtā ekspluatācijā ir pieņemtas 50 trauksmes sirēnas. Pēdējās no tām tika pieņemtas 19.maijā Jēkabpilī, Daugavpilī un divas Rēzeknē, kā arī 20.maijā – Ludzā, Kārsavā un Viļānos.

Trauksmes sirēnas pirmo reizi dzirdēs Alojas, Salaspils, Kandavas, Kārsavas un Viļānu iedzīvotāji.

Pārbaudītas tiks visas 109 ekspluatācijā nodotās trauksmes sirēnas, kā arī tās, kuras ir jau uzstādītas, bet vēl nav pieņemtas ekspluatācijā.

Atbilstoši Ministru kabineta 2007.gada 7.augusta noteikumiem Nr.530 “Civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas izveidošanas, izmantošanas un finansēšanas kārtība” trauksmes sirēnu gatavības pārbaude tiek veikta divreiz gadā.

Šajā dienā iedzīvotājiem nav pamata satraukties un nekāda turpmākā rīcība nav nepieciešama. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina viesnīcu administrāciju informēt savus ārvalstu klientus par gaidāmo trauksmes sirēnu pārbaudi, lai neradītu paniku.

Trauksmes sirēnas paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai par ārkārtējām situācijām, notikušām dabas vai tehnogēnām katastrofām vai to draudiem.

Savukārt turpmāk, izdzirdot sirēnas signālu, jāklausās radio vai jāieslēdz televizori, kur šādos gadījumos tiks pārraidīta informācija par iespējamo apdraudējumu un rekomendācijas par vēlamajiem aizsardzības pasākumiem un drošu uzvedību katastrofu un avāriju gadījumos.

Sirēnas uzstādītas ar aprēķinu, lai raidītais skaņas signāls būtu dzirdams apmēram 1,5 kilometru rādiusā (atkarībā no sirēnas izvietojuma augstuma, gaisa mitruma un vēja stipruma).

Pēdējo reizi trauksmes sirēnas pārbaude notika 8.novembrī, kad tika iedarbinātas 99 sirēnas.

 

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!