• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Uzrunājot ERAB pilnvarnieku sanāksmes dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par kodoldegvielas izvešanu no Salaspils kodolreaktora

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Uzrunājot ERAB pilnvarnieku sanāksmes dalībniekus

 

19.maijā finanšu ministrs Atis Slakteris uzstājās ar uzrunu Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) ikgadējā pilnvarnieku sanāksmē, norādot uz veiksmīgo Latvijas sadarbību ar ERAB un iezīmējot nākotnes sadarbības iespējas.

Šis ir nozīmīgs gads Latvijas un ERAB attiecību attīstībā. Šobrīd norit darbs pie Latvijas stratēģijas izstrādes, kurā apskatīts laiks pirms Latvijas aizņēmēja statusa anulēšanas. Neskatoties uz statusa maiņu, Latvija plāno turpināt ciešo sadarbību ar ERAB arī nākotnē,” savā uzrunā atzina A.Slakteris. “Tā kā Latvijas valdības prioritātes šobrīd ir uzņēmumu konkurētspējas un eksporta veicināšana, pieaug ERAB nozīme privātā sektora instrumentu attīstībā. Šobrīd nestabilā pasaules finanšu tirgu situācija ir iemesls pievērsties arī finanšu sektoram. Es esmu pārliecināts, ka ERAB turpinās aktīvi iesaistīties jaunos attīstības projektos Latvijā līdz pat 2010.gada beigām.

ERAB pilnvarnieku valdes sanāksme šogad noritēja no 18. līdz 19.maijam Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Tās ietvaros norisinājās pilnvarnieku valdes sēde, kurā par jauno ERAB prezidentu turpmākajiem četriem gadiem tika apstiprināts Tomass Mirovs, kas nomainīs pašreizējo ERAB prezidentu Žanu Lemjēru. Tāpat sanāksmē tika lemts par jaunajiem valstu direktoriem, pilnvarnieku valdes priekšsēdētāju un tā vietnieku līdz 2009.gadam. Vizītes laikā sanāksmes dalībnieki piedalījās arī biznesa forumā, kura ietvaros notika Baltijas valstu prezentācija par enerģētikas jautājumu risināšanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī tikās ar “Moody’s” reitingu aģentūras pārstāvjiem.

ERAB ir starptautiska institūcija, kurā apvienojusies 61 dalībvalsts, Eiropas Kopiena un Eiropas Investīciju banka. Pašreiz ERAB sniedz aizdevumus 28 valstīm. Tās darbības mērķis ir tirgus ekonomikas un uzņēmējdarbības attīstības veicināšana Centrālās un Austrumeiropas valstīs. ERAB atbalsta projektus gan privātajā, gan publiskajā sektorā, nodrošinot tiešās investīcijas finanšu institūcijām, infrastruktūrai, ražošanai un tirdzniecībai. Galvenās ERAB finansējuma formas ir kredīti, investīcijas pamatkapitālā un garantijas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!