• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 19. maija rīkojums Nr. 263 "Par Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2008.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2008., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.264

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 7.maija rīkojumā Nr.244 "Par Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumu finansēšanu un finanšu līdzekļu izlietojumu"

Vēl šajā numurā

21.05.2008., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 263

Pieņemts: 19.05.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.263

Rīgā 2008.gada 19.maijā (prot. Nr.28 5.§)

Par Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2008.gadam

 

1. Apstiprināt Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2008.gadam (turpmāk – plāns).

2. Ministrijām un citām atbildīgajām institūcijām (turpmāk – atbildīgās institūcijas) nodrošināt plānā minēto uzdevumu izpildi atbilstoši tām piešķirtajiem budžeta līdzekļiem un plānā noteiktajos termiņos.

3. Atbildīgajām institūcijām iesniegt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā informāciju par plānā paredzēto pasākumu izpildi:

3.1. līdz 2008.gada 15.jūlijam – par pasākumiem, kuru izpildes termiņš ir līdz 2008.gada 1.jūlijam;

3.2. līdz 2009.gada 15.janvārim – par pasākumiem, kuru izpildes termiņš ir līdz 2008.gada 31.decembrim.

4. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai:

4.1. līdz 2008.gada 15.augustam un līdz 2009.gada 31.janvārim apkopot atbildīgo institūciju iesniegto šā rīkojuma 3.punktā minēto informāciju;

4.2. sagatavot šā rīkojuma 3.punktā minēto informāciju izskatīšanai va­dības grupas Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna izpildes koordinēšanai (turpmāk – vadības grupa) sēdēs.

5. Ekonomikas ministrijai, ņemot vērā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras apkopoto informāciju un vadības grupas viedokli, līdz 2009.gada 15.februārim iesniegt izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē Uzņēmēj­darbības vides uzlabošanas pasākumu plāna projektu 2009.gadam. Minētajā plāna projektā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1.punktā minētā plāna izpildi.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards


 

 

(Ministru kabineta

2008.gada 19.maija rīkojums Nr.263)

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2008.gadam
kopsavilkums

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāns 2008.gadam (turpmāk – plāns) ir īstermiņa politikas plānošanas dokuments, kurā ietverti pasākumi nodokļu sistēmas uzlabošanai, nodarbinātības veicināšanai, būvniecības procesa vienkāršošanai un uzlabošanai, nekustamā īpašuma reģistrācijas procesa vienkāršošanai, efektīvas valsts pārvaldes nodrošināšanai u.c.

Plāns ir izstrādāts, pamatojoties uz Tautsaimniecības padomes, Latvijas Mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvās padomes, Ārvalstu investoru padomes Latvijā izteiktajiem priekšlikumiem, kā arī ņemti vērā Ekonomikas ministrijas veiktā pētījuma “Latvijas uzņēmējdarbības vide: administratīvie kavēkļi un ieteicamās reformas” rezultāti, kā arī rekomendācijas pēc 2007.gada 14.decembrī notikušās konferences “Latvijas uzņēmējdarbības vide: administratīvais slogs un ieteicamās reformas”.

Kopumā plānā ietverti 32 pasākumi, par kuru izpildi ir noteiktas šādas atbildīgās institūcijas: Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija, Labklājības ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Zemkopības ministrija, Vides ministrija un citas institūcijas. Pasākumi sadalīti septiņās sadaļās: nodokļi un to administrēšana, nodarbinātība, būvniecība, komercdarbības ar naftas produktiem vienkāršošana, nekustamā īpašuma reģistrācijas sistēmas vienkāršošana, efektīva valsts pārvalde un uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2007.gadam identificēto veicamo pasākumu turpināšana.

Plāna izpildei papildu finanšu līdzekļi no valsts budžeta nav nepieciešami.

Pasākumu īstenošana ir paredzēta atbilstoši atbildīgajām institūcijām piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Atbilstoši institūciju kompetencei veicamie pasākumi paredz sagatavot grozījumus normatīvajos aktos vai izstrādāt politikas plānošanas dokumentus, kuru projektos tiks iekļauts arī finansiālās ietekmes izvērtējums.

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!