• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008. gada 14. maija lēmums Nr. 178 "Par grozījumiem Obligātā iepirkuma komponenšu aprēķināšanas metodikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2008., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.41/510–3910

Par Latvijas Republikas un Šveices Konfederācijas padomes ietvarlīguma spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

21.05.2008., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 178

Pieņemts: 14.05.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.178

Rīgā 2008.gada 14.maijā (prot.Nr.19, 5.p.)

Par grozījumiem Obligātā iepirkuma komponenšu aprēķināšanas metodikā

 

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta pirmās daļas 2.punktu, otro daļu un 25.panta pirmo daļu, Elektroenerģijas tirgus likuma 28.panta piekto daļu, 30.panta trešo daļu,

padome nolemj:

1. Izdarīt ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2007.gada 14.novembra lēmumu Nr.519 apstiprinātajā Obligātā iepirkuma komponenšu aprēķināšanas metodikā (Latvijas Vēstnesis, 2007, 188.nr.) (turpmāk – metodika) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt metodikas 11. punktu ar 11.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

“līdz 31.janvārim par periodu no 1.jūlija līdz 31.decembrim un līdz 31.jūlijam par periodu no 1.janvāra līdz 30.jūnijam iepriekšējā pusgada savus ieņēmumus no elektroenerģijas tirdzniecības par diferencētajiem tarifiem saistītajiem lietotājiem un attiecīgā perioda elektroenerģijas tirdzniecības daudzumu saviem saistītajiem lietotājiem.”

1.2. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

“Publiskais tirgotājs līdz 31.janvārim par iepriekšējo periodu no 1.jūlija līdz 31.decembrim un līdz 31.jūlijam par iepriekšējo periodu no 1.janvāra līdz 30.jūnijam aprēķina un iesniedz regulatoram diferencēto tarifu saistītajiem lietotājiem vidējo svērto vērtību (latos par kilovatstundu ar precizitāti līdz ceturtajai zīmei aiz komata), ko aprēķina, dalot attiecīgā perioda ieņēmumus no elektroenerģijas tirdzniecības par diferencētajiem tarifiem saistītajiem lietotājiem ar attiecīgā perioda elektroenerģijas tirdzniecības daudzumu saistītajiem lietotājiem, ievērojot 11.3. punktā noteikto izmaksu pamatojumu.”

1.3. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

“Regulators saskaņā ar Elektroenerģijas tirgus likumu un ņemot vērā Ministru kabineta izdotos elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumus, apstiprina un publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publiskā tirgotāja aprēķinātās un iesniegtās obligātā iepirkuma komponentes ne vēlāk kā līdz katra gada februāra un augusta mēnešu beigām, un tās stājas spēkā no 1.aprīļa un 1.oktobra.”

1.4. Papildināt metodiku ar 15.punktu šādā redakcijā

“Regulators, ņemot vērā Ministru kabineta izdotos noteikumus par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus, apstiprina un publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” elektroenerģijas tirdzniecības vidējo tarifu saistītajiem lietotājiem, kas aprēķināts un iesniegts regulatoram atbilstoši metodikas 13.punktam, ne vēlāk kā līdz katra gada februāra un augusta mēnešu beigām, un tas stājas spēkā no 1.aprīļa un 1.oktobra. Apstiprinātais elektroenerģijas tirdzniecības vidējais tarifs saistītajiem lietotājiem attiecas uz Ministru kabineta 2007.gada 24.jūlija noteikumu Nr.503 “Noteikumi par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus” 82.punktā minētajiem komersantiem, kas elektroenerģiju ražo vēja elektrostacijās.”

2. Noteikt, ka šā lēmuma 1.punktā minētie grozījumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!