• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2008., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satiksmes ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

21.05.2008., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā būtiskas neatbilstības netika atklātas, tomēr konstatētas vairākas nepilnības.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) finanšu pārskatā nav uzrādīta pašvaldībām piešķirtās mērķdotācijas daļa 568 823 lati, kuru paredzēts izmaksāt pēc teritorijas plānojumu izstrādes. RAPLM, neuzrādot nākotnes saistības 568 823 latu apmērā, nav ievērojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu “Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti” prasības.

RAPLM nākamo periodu izdevumos uzskaitīti avansa maksājumi 474 873 latu apmērā, kas pēc ekonomiskās būtības ir pašvaldību parāds ministrijai par teritoriju plānojumu nesagatavošanu. Konstatētās nepilnības dēļ finanšu pārskatā nepamatoti samazināts RAPLM prasību apjoms.

Trijās RAPLM padotības iestādēs 2007.gadā samaksātā priekšapmaksa par pakalpojumiem, kurus budžeta iestāde saņems nākamajos periodos 121 561 lata apmērā, uzskaitīta faktiskajos izdevumos pārskata gadā, nevis nākamo periodu izdevumos, kā to paredz MK noteikumi “Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti”.

Neuzrādot pārskatā visus nomātos aktīvus – vieglās automašīnas 17 731 lata vērtībā un nākotnes maksājumus par nomas līgumiem 34 873 latu apmērā –, nav ievērotas MK noteikumu “Kārtība, kādā budžeta iestādes kārto grāmatvedības uzskaiti” prasības. Par nomāto automašīnu nākotnes nomas maksājumu neuzrādīšanu RAPLM Valsts kontrole, sniedzot ieteikumus, aizrādīja jau pērn finanšu revīzijas ziņojumā. VK ieteikumu RAPLM nav ieviesusi.

Revīzijā tika konstatēts arī, ka Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs un padomes priekšsēdētāja vietnieks, neievērojot likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā” noteikto, piešķīruši sev papildu atlīdzību par kopējo summu 2587 lati, tā radot interešu konflikta risku. Par revīzijā konstatēto interešu konflikta risku tiks informēta prokuratūra.

Konstatēts arī, ka Vidzemes plānošanas reģiona padomes dalībniekiem alga katru mēnesi tiek izmaksāta pilnā apmērā – 120 lati neatkarīgi no apmeklēto padomes sēžu skaita, kas ir pretrunā ar Vidzemes plānošanas reģiona nolikumu, kurā noteikts, ka padomes dalībnieks saņem atlīdzību par piedalīšanos padomes sēdēs.

Revīzijas laikā konstatēts, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas centrālā aparāta darbinieku amatalga neveido būtiskāko atalgojuma daļu.

Revidējamā laika posmā izlasē ietverto darbinieku gada amatalga bija no 40% līdz 67% no saņemtā atalgojuma, bet pārējo atalgojuma daļu veidoja piemaksas un prēmijas. Izlasē ietvertie RAPLM darbinieki 2007.gadā prēmijas saņēmuši no četrām līdz septiņām reizēm.

Revīzijā tika konstatēti arī atsevišķi gadījumi, kad RAPLM padotības iestādēs izmaksātie atalgojumi uzrādīti neatbilstoši MK noteikumos definētajai budžeta izdevumu klasifikācijai, kā rezultātā finanšu pārskatā netiek sniegta patiesa informācija par faktiski izmaksātā atalgojuma sadalījumu pa kategorijām.

Pēc RAPLM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 10 ieteikumus, kurus RAPLM apņēmusies ieviest līdz 30.decembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!