• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par kopīgu redzējumu izglītības pārvaldībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2008., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Nacionālā attīstības plāna prioritātēm

Vēl šajā numurā

21.05.2008., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par kopīgu redzējumu izglītības pārvaldībā

 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Latvijas plānošanas reģionu pārstāvji konceptuāli vienojušies par kopīgu redzējumu izglītības pārvaldības nodrošināšanā saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR) – atzina IZM parlamentārais sekretārs Rolands Broks, pēc piedalīšanās 14.maijā notikušajā trešajā Latvijas plānošanas reģionu apvienotās sadarbības padomes sēdē Saldū, kurā piedalījās arī IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics un IZM speciālisti.

Sarunas dalībnieki izteica kopīgu viedokli, ka atsevišķas izglītības pārvaldības funkcijas, kuru sekmīgai īstenošanai nepieciešama lielāka teritorija, būtu nododamas plānošanas reģioniem.

Savukārt tās izglītības pārvaldības funkcijas, kas saistītas ar ikdienas darba nodrošināšanu, varētu tikt nodotas katram novadam.

Šāda funkciju sadale veicinātu izglītības kvalitāti, pieejamību un efektīvu resursu izmantošanu, stiprinot līdzsvarotu reģionu attīstību. Tādēļ, lai nodrošinātu atbilstošu izglītības kvalitāti, pieejamību un efektīvu līdzekļu izmantošanu, tikšanās dalībnieki pauda kopīgu izpratni, ka ATR un skolu tīkla attīstības kontekstā jāvienojas par atbilstošāko izglītības finansēšanas modeli, pēc iespējas izvērtējot arī tādus kritērijus kā iedzīvotāju blīvums, autoceļu infrastruktūra u.c.

IZM pārstāvji akcentēja: kaut gan izglītības iestāžu atvēršana un slēgšana ir pašvaldību kompetence, taču IZM konceptuālā nostāja ir, ka izglītības sākumposmā izglītības iestādei jāatrodas pēc iespējas tuvāk bērna dzīvesvietai, savukārt vidusskolas posmā būtiskākais ir kvalitatīva mācību vide un vidusskolu materiāli tehnisko resursu koncentrēšana, lai izglītotu konkurētspējīgu jaunieti.

Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti un reģionu pārstāvji pārrunāja arī plānošanas reģionu lomu mūžizglītības funkciju īstenošanā, kā arī par profesionālās izglītības attīstību atbilstoši katra reģiona vajadzībām.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!