• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par alkoholisma problēmas risināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2008., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšējo ūdeņu satiksmes tiesisko regulējumu

Vēl šajā numurā

22.05.2008., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par alkoholisma problēmas risināšanu

 

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti 20.maijā atzinīgi novērtēja Veselības ministrijas darba grupas izstrādātos priekšlikumus alkoholisma problēmas risināšanai. Tie paredz līdz 20 gadiem palielināt vecumu, no kura drīkstēs iegādāties alkoholiskos dzērienus. Plānots ierobežot alkoholisko dzērienu tirdzniecības laikus un vietas, kā arī ierobežot reklāmu.

Veselības ministrijas priekšlikumi paredz aizliegt tirgot alkoholu 1.septembrī, izvietot speciālus brīdinošus uzrakstus uz alkohola pudelēm, kā arī citus pasākumus, lai mazinātu alkohola pieejamību.

“Šie priekšlikumi var būt konkrēts pamats likumdošanai. Ir jāsper tikpat radikāli soļi, kā cīnoties pret smēķēšanu,” uzsvēra komisijas deputāts Andris Bērziņš. Turklāt šādus ierobežojumus var ieviest ātri, uzskata apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis.

Šobrīd izveidojušos situāciju deputāti vērtēja kā kritisku. Ievērojami ir pieaudzis to skolēnu īpatsvars, kuri alkoholu lietojuši jau vairāk nekā 40 reizes, liecina Sabiedrības veselības aģentūras jaunākie dati. Tāpat pieaug tādu ceļu satiksmes negadījumu skaits, kas izraisīti alkohola reibumā.

Deputāti diskutēja arī par izmaiņām likumdošanā, kas paredzētu noteiktu obligātu bērnu ārstēšanos no alkoholisma. Runājot par profilaktisko pasākumu nozīmi, komisija sprieda, ka veselības mācība skolās jāatjauno kā atsevišķs mācību priekšmets.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!