• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Tieslietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2008., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Zemkopības ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

22.05.2008., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Tieslietu ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) pēc finanšu revīzijas par Tieslietu ministrijas (TM) 2007.gada finanšu pārskatu ir sniegusi atzinumu ar iebildēm, jo ministrijas padotības iestādēs grāmatvedības uzskaites nepilnību dēļ VK nebija iespējams gūt pārliecību par vairāku finanšu pārskata daļu patieso vērtību (pērn Valsts kontrole Tieslietu ministrijai Tiesu administrācijas grāmatvedības nepilnību dēļ atteicās sniegt atzinumu).

Ņemot vērā, ka Tiesu administrācijā grāmatvedības datu sakārtošana nav pabeigta, netika iegūta pārliecība, ka 2004., 2005. un 2006.gada finanšu pārskati sagatavoti atbilstoši normatīvo aktu prasībām un tajos nav pieļautas būtiskas kļūdas uzrādītajos atlikumos.

Līdz ar to pastāv risks, ka iepriekšējo gadu beigu atlikumi nav precīzi uzrādīti un ietekmē 2007.gada pārskata sākuma datus. Turklāt Tiesu administrācijā grāmatvedības uzskaites kārtošanas noteikumi ir izstrādāti nepilnīgi un grāmatvedības politika vēl joprojām atrodas izstrādes stadijā.

Valsts zemes dienestam (VZD), neapstiprinot konsekventu grāmatvedības politiku, reģionālajās nodaļās ieņēmumu, debitoru un kreditoru uzskaite tiek organizēta atšķirīgi, līdz ar to nav ievērotas Ministru kabineta (MK) noteikumu par valsts budžeta iestāžu un pašvaldību gada pārskatu sagatavošanas kārtību prasības un pastāv konsolidācijas risks, kā arī risks, ka finanšu pārskata lietotāji nesaņems korektu informāciju par VZD prasībām un saistībām.

Uzņēmumu reģistra nemateriālo ieguldījumu un pamatlīdzekļu analītiskā uzskaite (kartītes), kā arī saraksti nav sagatavoti atbilstoši likuma “Par grāmatvedību” prasībām, tāpēc sākotnējā vērtība pārskata perioda beigās, virsgrāmatā un inventarizācijā uzrādīta par 66 823 latiem lielāka nekā analītiskajā uzskaites sarakstā. Pastāv risks, ka gada finanšu pārskatā nemateriālie ieguldījumi un pamatlīdzekļi ir uzrādīti nepareizi, tā maldinot finanšu pārskata lietotājus par Uzņēmumu reģistra aktīvu stāvokli uz 2007.gada 31.decembri.

Revīzijā konstatēts, ka gada finanšu pārskata perioda laikā izlasē iekļauto TM centrālā aparāta ierēdņu un darbinieku vidējā mēneša alga veidoja no 54% līdz 82,7% no kopējās darba samaksas mēnesī. Pārējo darba samaksas daļu veidoja piemaksas un prēmijas.

TM centrālajā aparātā nav izstrādāti iekšējie normatīvie akti, kas noteiktu, kādu pasākumu finansēšana ir iekļaujama reprezentācijas izdevumos, līdz ar to pastāv risks, ka līdzekļi var tikt izlietoti neefektīvi un neekonomiski.

TM lielākie pasākumi, kuru izdevumi 20 661 lata apmērā 2007.gadā iekļauti reprezentācijas izdevumos, bija TM un tiesu varas 12.sporta spēles – 4700 latu, TM Ziemassvētku balle – 14 943 lati, TM amatpersonu un darbinieku bērnu Ziemassvētku pasākums – 1018 lati.

Pēc TM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas Valsts kontrole ir izstrādājusi 19 ieteikumus, kurus Tieslietu ministrija apņēmusies ieviest laikā līdz 2009.gada 2.februārim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!