• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts pamatbudžeta deficītu aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2008., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par skolēnu tiesībām un darba drošības prasībām

Vēl šajā numurā

22.05.2008., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts pamatbudžeta deficītu aprīlī

 

Valsts konsolidētais kopbudžets

Aprīlī valsts kopbudžeta ieņēmumi bija 579,2 miljoni latu, izdevumi – 540,7 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums bija 38,5 miljoni latu. Valsts kopbudžeta ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī bija 1,928 miljardi latu, savukārt izdevumi – 1,775 miljardi latu. Līdz ar to Valsts kases oficiālais pārskats par valsts budžeta izpildi liecina, ka šā gada pirmajos četros mēnešos valsts kopbudžetā bijis finansiālais ietaupījums – 153 miljoni latu. Tas ir mazāk nekā pērn šajā pašā laikā, kad finansiālais ietaupījums sasniedza 174,8 miljonus latu.

Valsts konsolidētais budžets

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi aprīlī bija 363,6 miljoni latu, izdevumi – 438,6 miljoni latu, finansiālais deficīts sasniedza 75 miljonus latu.

Savukārt valsts speciālā budžeta ieņēmumi aprīlī bija 118,9 miljoni latu, izdevumi – 116 miljoni latu, finansiālais ietaupījums bija 2,9 miljoni latu. Līdz ar to kopā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi aprīlī bija 478,4 miljoni latu, izdevumi – 550,5 miljoni latu, bet finansiālais deficīts sasniedza 72,1 miljonu latu.

Jāatzīmē, ka pamatbudžeta ieņēmumu daļā, ko veido Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu kopējais apjoms, budžeta plāns aprīlī ir izpildīts par 102%. Taču arī izdevumi bijuši ievērojami. Lielu pamatbudžeta izdevumu daļu veidoja izmaksas pašvaldību mērķdotācijām pedagogu algām, ko var uzskatīt par avansa maksājumu. Aprīlī šim mērķim pārskaitīts visam otrajam gada ceturksnim paredzētais finansējums,” skaidro finanšu ministrs Atis Slakteris.

Kopsummā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi gada pirmajos četros mēnešos bija 1,594 miljardi latu, izdevumi – 1,597 miljardi latu, bet finansiālais deficīts bija 3 miljoni latu.

Pašvaldību konsolidētais budžets

Pašvaldību konsolidētā budžeta aprīļa ieņēmumi bija 253,9 miljoni latu, izdevumi – 143,7 miljoni latu, finansiālais ietaupījums bija 110,2 miljoni latu. Tādējādi pašvaldību konsolidētā budžeta pirmo četru mēnešu ieņēmumi bija 625 miljoni latu, izdevumi – 476 miljoni latu un veidojās finansiālais ietaupījums 149 miljonu latu apmērā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!