• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par 2009.gada budžeta tāmi ieņēmumos un izdevumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par visaptverošu direktīvu visu diskrimināciju izskaušanā

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par 2009.gada budžeta tāmi ieņēmumos un izdevumos

 

Pieņemot ziņojumu par Eiropas Parlamenta 2009.gada ieņēmumu un izdevumu tāmi, EP deputāti 20.maijā apstiprināja agrāk nospraustās prioritātes un atbalstīja Lisabonas līguma rezerves izveidi. Vienlaikus budžetā paredzēts nepārsniegt iepriekš noteiktos izdevumu ierobežojumus. Līdz rudenī paredzētajam budžeta pirmajam lasījumam Parlaments veiks sīkāku atsevišķu posteņu analīzi.

Eiropas Parlamenta 2009.gada budžetu galvenokārt ietekmēs izmaiņas Parlamenta darbā, kas saistītas ar Eiropas vēlēšanām jūnijā, Lisabonas līgumu un jauno deputātu nolikumu.

Eiropas Parlamenta Budžeta komitejas pārstāvis Valdis Dombrovskis (Eiropas Tautas partijas (Kristīgo demokrātu) un Eiropas Demokrātu grupa) debatēs pauda gandarījumu, ka, neraugoties uz 2009.gadā gaidāmajām izmaiņām Eiropas Parlamenta darbā, kopējais izdevumu apjoms saglabāsies iepriekš nospraustajās robežās. Vienlaikus deputāts aicināja nopietni izvērtēt atsevišķu ambiciozu projektu atdevi, piemēram, Eiropas Parlamenta interneta televīzijas izveidi. “Lai izvērtētu šā un līdzīgu projektu lietderību, vajadzētu apkopot datus par EP interneta televīzijas apmeklētību,” aicināja deputāts. Saziņas politikas jomā V.Dombrovskis arī ieteica lielāku uzsvaru likt uz decentralizētu komunikāciju caur Parlamenta informācijas birojiem dalībvalstīs. 

Parlaments ir apņēmies tāpat kā agrāk arī 2009.gadā budžetā nepārsniegt 20% ierobežojumu attiecībā pret visu ES iestāžu administratīvo budžetu. 

“Lisabonas rezervei”, proti, gaidāmajiem izdevumiem saistībā ar Lisabonas līguma radītajām izmaiņām Eiropas Parlamenta darbā, 2009.gada budžetā paredzēti 2 miljoni eiro.

Jaunās pilnvaras Parlamentam radīs arī papildu administratīvo slodzi: tam paredzēts izveidot 65 jaunas amata vietas un veikt personāla pārdali dažos dienestos. Šajā nolūkā  paredzēts atvēlēt 2,02 miljonus eiro, no kuriem rezervē plānots iekļaut 15%.

Tāmē ieplānoti arī izdevumi saistībā ar jaunā deputātu nolikuma stāšanos spēkā, jauniem noteikumiem par deputātu palīgu nodarbināšanu, izdevumi labākai deputātu apkalpošanai, kā arī Eiropas Parlamenta ēku politikai.

Ziņojumu Parlaments pieņēma ar 556 balsīm par, 40 pret un 61 atturoties.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!