• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ministru prezidents, uzturoties darba vizītē Prāgā 22.maijā un piedaloties Eiropas atomenerģijas forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidents, uzturoties vizītē Kijevā un piedaloties Enerģētikas drošības samitā

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Ministru prezidents, uzturoties darba vizītē Prāgā 22.maijā un piedaloties Eiropas atomenerģijas forumā

 

22.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītē apmeklēja Čehijas Republikas galvaspilsētu Prāgu. I.Godmanis piedalījās daudzpusējās tikšanās un darba vakariņās, kuras rīkoja Čehijas premjerministrs Mireks Topolaneks (Mirek Topolanek) Prāgā notiekošā Eiropas Atomenerģijas foruma ietvaros.

Prāgā notika Čehijas premjerministra un trīs Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanās, kā arī paplašināta tikšanās, kurā piedalījās Višegradas valstu premjerministri, Slovēnijas Republikas premjerministrs, kā arī Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu.

Šāda līmeņa daudzpusējā tikšanās notika pirmo reizi.

Viena no svarīgākajām sarunu tēmām bija enerģētika drošības, neatkarības un nākotnes attīstības kontekstā. Kā būtiskākie aspekti tika pārrunāti CO2 izmešu samazināšana, atjaunojamo energoresursu palielināšana un valstu sadarbība enerģētikas jomā. Valdību vadītāji uzsvēra, ka sadarbība nepieciešama jauno tehnoloģiju apguvē un starpsavienojumu līmenī starp Eiropas valstīm, kas veicinātu enerģētisko neatkarību.

I.Godmanis norādīja, ka “ir jāturpina diskusija, kā sasniegt izvirzītos mērķus CO2 izmešu samazināšanā un atjaunojamo energoresursu īpatsvara pieaugumā. Neatvirzoties no mērķa, nepieciešamās darbības ir jāvērtē kontekstā ar valstu energobilanci un ekonomikas struktūru. Šo diskusiju ir svarīgi aktualizēt Eiropas mērogā”. Ministru prezidents arī atzīmēja, ka Latvijas atjaunojamo resursu īpatsvars šobrīd ir 34%, taču līdz 2020.gadam tas jāpalielina līdz 42%, kas ir liels apjoms.

Ministru prezidents tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas prezidentu uzsvēra, ka jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm īpaši aktuāls ir jautājums par CO2 emisijas kvotām.

“Šobrīd skaidri jāapzinās, ka nepieciešamība iegādāties papildu CO2 emisijas kvotas iespaidos energoresursu cenas. Līdz ar to prioritātes ietekmes uz vidi mazināšanā ir jāskata kopsakarībā ar izvirzītajiem mērķiem enerģētikas un rūpniecības attīstībā,” sacīja I.Godmanis.

Amatpersonas pārrunāja arī Lisabonas līguma ratifikācijas procesu un praktiskos jautājumus, kas saistīti ar jauno amatu izveidi. Attiecībā uz Eiropas kaimiņvalstu politiku valdību vadītāji īpašu uzmanību pievērsa enerģētikas jomai tehnisko zināšanu apmaiņas un starpsavienojumu ziņā.

Vizītes laikā I.Godmanis apmeklēja Latvijas vēstniecību Čehijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis ceturtdien, 22.maijā, uzturējās Čehijas galvaspilsētā Prāgā un piedalījās Eiropas Atomenerģijas foruma darbā. Foruma ietvaros notika arī Baltijas valstu valdību vadītāju un Čehijas premjerministra tikšanās, kā arī paplašināta tikšanās, kurā piedalījās Višegradas valstu premjerministri, Slovēnijas premjerministrs un Eiropas Komisijas prezidents (attēlā no kreisās): Slovākijas premjerministrs Roberts Fiko, Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Durau Barrozu, Čehijas premjerministrs Mireks Topolaneks, Slovēnijas premjerministrs Janežs Jansa, Lietuvas premjerministrs Ģedimins Kirkils, Ungārijas premjerministrs Ferencs Ģurčāņs un Polijas ekonomikas ministrs Valdemārs Pavļaks
Foto: EPA/A.F.I.

 

 

Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis ieinteresētā sarunā ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Durau Barrozu Čehijas galvaspilsētā Prāgā 22. maijā; Ivars Godmanis, apmeklējot Latvijas vēstniecību Prāgā un tiekoties ar Latvijas vēstnieci Čehijā Argitu Daudzi
 
Foto: Ministru Kabineta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!