• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 22.maijā

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes sēdi

 

23.maijā notika Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes (VPPAP) 13.sēde.

VPPAP locekļiem tika prezentēts Valsts kancelejas sagatavotais koncepcijas projekts “Valsts institūciju pasūtīto pētījumu koordinācijas sistēma”. Sanāksmes dalībnieki apmainījās ar viedokļiem par pašreizējo praksi, par labās pieredzes piemēriem un diskutēja par iespējām uzlabot pētījumu pasūtīšanas sistēmu, tostarp nosakot vienotus kritērijus un principus pētījumu pasūtīšanai, pētījumu kvalitāti un to pieejamību sabiedrībai. Padomes locekļi uzsvēra Valsts kancelejas vadošo lomu šo procesu nodrošināšanā.

VPPAP locekļi diskutēja arī par valsts pārvaldes efektivitāti un valsts pārvaldē nodarbināto skaita samazināšanu, pamatojoties uz Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta nosprausto prioritāti – ierobežot un samazināt valsts pārvaldes izdevumus. Sanāksmes dalībnieki izvirzīja virkni priekšlikumu, kas, viņuprāt, uzlabotu valsts pārvaldes efektivitāti – tai skaitā tiešo valsts pārvaldes iestāžu atalgojuma fonda pārskatīšanu, vienotu normatīvu noteikšanu attiecībā uz iestāžu saimnieciskajiem un administratīvajiem izdevumiem, kā arī normatīvajos aktos noteikto funkciju analīzi ar mērķi mazināt administratīvo slogu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, gan pašai pārvaldei.

Padomes locekļi uzskata, ka valsts pārvaldes efektivitātes paaugstināšana ir cieši saistīta ar ministriju funkcionālajiem auditiem, darbinieku profesionalitātes un kvalifikācijas celšanu, kā arī birokrātisko procedūru skaita samazināšanu valsts pārvaldē.

VPPAP ir konsultatīva valsts institūcija, kuras darbības mērķis ir akcentēt valsts pārvaldes darbības uzlabošanas nozīmi, paplašināt diskusiju par valsts pārvaldes politiku, iesaistot diskusijā sabiedrības, valsts un privātā sektora pārstāvjus. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

Padomei ir šādas galvenās funkcijas: izvērtēt valsts pārvaldes politikas attīstības gaitu un sniegt priekšlikumus valsts pārvaldes modernizācijai un darbības uzlabošanai; konsultēt Ministru kabinetu valsts pārvaldes politikas attīstības jomā; veicināt valsts, pašvaldību iestāžu un citu institūciju sadarbību mūsdienīgas un efektīvas valsts pārvaldes sistēmas veidošanā, uzturēt dialogu ar akadēmiskajām aprindām un sabiedrību un ierosināt sabiedriskās apspriešanas, konferences un diskusiju forumus.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!