• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Ārlietu komisijas deputātu tikšanos ar Polijas kolēģi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Vācijas parlamentāriešiem

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Ārlietu komisijas deputātu tikšanos ar Polijas kolēģi

 

21.maijā Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti, tiekoties ar Polijas Republikas parlamenta (Seima) Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Kšištofu Liseku, pārrunāja abu valstu parlamentu sadarbības pilnveidošanu.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka vajadzētu tikties biežāk gan parlamentu, gan arī radniecīgo komisiju līmenī, lai saskaņotu valstu pozīcijas un spētu kopīgi risināt uzdevumus, ko izvirzīs Lisabonas līgums. “Savas intereses aizstāvēt un risināt problēmas varam, ja ir kopīga pozīcija,” uzsvēra komisijas deputāts, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Lai turpinātu sadarbību, Polijas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs ielūdza mūsu parlamenta Ārlietu komisijas, kā arī Eiropas lietu komisijas deputātus vizītē apmeklēt Polijas parlamentu.

Puses arī runāja par atbalstu Ukrainas, Gruzijas un Moldovas eiroatlantiskajai integrācijai, un A.Bērziņš aicināja koordinēt šīs aktivitātes, lai tās nevis pārklātos, bet būtu viena otru papildinošas.

Tikšanās laikā dalībnieki sprieda arī par valstu enerģētisko neatkarību. K.Liseks pastāstīja par Polijas plāniem enerģijas piegāžu avotu diversifikācijā un vēlmi aktīvi iesaistīties jaunas atomelektrostacijas celtniecībā Lietuvā.

Savukārt, runājot par demokrātisko procesu attīstību Austrumeiropā, komisijas deputāte Sandra Kalniete ierosināja kopīgi atzīmēt 20.gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!