• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par Latvijas pieredzi interešu izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību par Igaunijas karavīra bojāeju

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par Latvijas pieredzi interešu izglītībā

 

“Latvija var lepoties un dalīties pieredzē ar citām Eiropas valstīm par sasniegto interešu izglītības tradīciju veidošanā, saglabāšanā un pilnveidē. Mūsu skolēniem pieejamas daudzveidīgas interešu izglītības formas – gan mūzika, deja, vizuālā un lietišķā māksla, gan vides izglītība, tehniskā jaunrade, gan zinātniski pētnieciskā darbība un citas,” 22.maijā uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, uzstājoties ES Izglītības, jaunatnes lietu un kultūras ministru padomes sanāksmē Briselē.

Eiropas Savienības valstu kolēģi atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto interešu izglītībā.

Ministre iepazīstināja Eiropas Savienības izglītības ministrus ar Latvijas paveikto radošas un inovatīvas personības veidošanā, īpaši akcentējot interešu izglītības lomu, kas sekmē skolēnu individuālo izglītības vajadzību īstenošanu un kas vienlaikus ir neformālās izglītības sastāvdaļa.

Viņa piebilda, ka, mainoties sabiedrībai, mūsdienās jauni izaicinājumi ir arī izglītībā, lai jau sākotnēji attīstītu radošu personību, kā arī veicinātu ikviena indivīda kompetences un prasmes, tādēļ Latvijā īpaša uzmanība tiek pievērsta interešu izglītībai.

Sanāksmē Tatjana Koķe pauda Latvijas pozīciju, atbalstot, ka nākamais – 2009.gads – ir Eiropas Jaunrades un novatorisma gads.

23.maijā pēc Beļģijas franču kopienas vispārējās izglītības ministra Kristiana Dipona un Beļģijas franču kopienas viceprezidentes, augstākās izglītības, pētniecības un starptautisko attiecību ministres Marī Dominikas Simonē ielūguma T.Koķe piedalījās starptautiskā konferencē “Valsts kā izglītības pakalpojumu regulators”, kas notiks Beļģijas franču kopienas parlamentā Briselē.

Šīs starptautiskās konferences mērķis ir sekmēt izglītības sistēmas attīstību, lai ikvienam indivīdam nodrošinātu atbilstošu izglītību neatkarīgi no tā, vai izglītības pakalpojumu sniedzēja ir valsts vai privātais sektors.

Konferences mērķi sasaucas arī ar pagājušā gada oktobrī UNESCO izglītības ministru aicinājumu, lai pilnveidotu attiecības starp valsti un dažādiem izglītībā iesaistītajiem partneriem.

Pēc Beļģijas franču kopienas amatpersonu uzaicinājuma T.Koķe, kas vienlaikus ir arī UNESCO Starptautiskā izglītības biroja padomes locekle, vadīja konferences plenārsesiju.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!