• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas augsto apbalvojumu Latvijas kultūras un mākslas darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2008., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nobela prēmijas laureātu — Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekli

Vēl šajā numurā

28.05.2008., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas augsto apbalvojumu Latvijas kultūras un mākslas darbiniekiem

 

26.maijā Francijas Republikas vēstnieks Latvijā Andrē Žans Liburels pasniedza Francijas ordeni mākslā un literatūrā vairākiem Latvijas pārstāvjiem, atzīmējot festivāla “Francijas pavasaris Latvijā” izcilos panākumus.

Komandora pakāpes ordenis mākslā un literatūrā ir piešķirts:

• Latvijas kultūras ministrei Helēnai DEMAKOVAI par viņas ieguldījumu Francijas un Latvijas attiecību kultūras un mākslas jomā nostiprināšanā, kā arī ministres atbalstu festivālam “Francijas pavasaris Latvijā”.

Kavaliera pakāpes ordenis mākslā un literatūrā ir piešķirts:

• Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktorei Mārai LĀCEI. Muzejs aktīvi iesaistījās festivāla “Francijas pavasaris Latvijā” rīkošanā, piedaloties ar vairākiem nozīmīgiem izstāžu un konferenču projektiem. No tiem svarīgākie: izstāde “Fovisma skats” no Bordo Mākslas muzeja kolekcijas, mūsdienu franču mākslas izstāde “Radīts Francijā”, izstāde “Fovisma atskaņas latviešu glezniecībā” u.c.

• Ārzemju mākslas muzeja direktorei Daigai UPENIECEI. Ārzemju mākslas muzejs aktīvi piedalījās festivāla “Francijas pavasaris Latvijā” rīkošanā, piedāvājot vairākas nozīmīgas izstādes, piemēram, “Provansas ainavas” no Marseļas fonda “Regards de Provence” kolekcijas un “Sevras porcelāns. 18.–21. gs.”.

• Mūsdienu mākslas ekspertei un izstāžu kuratorei Inesei BARANOVSKAI par iesaistīšanos festivālā “Francijas pavasaris Latvijā”. Viņa bija divu izstāžu kuratore: fotoizstāde “Privātā dzīvē” no Nacionālā modernās mākslas fonda kolekcijas un “Filips Halsmans. Fotogrāfijas, franču personības”.

• “Latvijas Koncertu” valdes priekšsēdētājam Guntaram ĶIRSIM par ieguldījumu festivāla “Francijas pavasaris Latvijā” sagatavošanā un īstenošanā, kā arī par apmaiņas starp Francijas un Latvijas mūziķiem veicināšanu.

Uzziņai:

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957.gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

 

Francijas vēstniecības Latvijā Preses dienests

 

Francijas vēstnieks Andrē Žans Liburels kopā ar Francijas apbalvojuma saņēmējiem – kultūras ministri Helēnu Demakovu, “Latvijas Koncertu” valdes priekšsēdētāju Guntaru Ķirsi, Ārzemju mākslas muzeja direktori Daigu Upenieci un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktori Māru Lāci
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!