• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas delegācija, uzturoties oficiālā vizītē Kanādā un tiekoties ar tās augstākajām amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2008., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnu un ģimenes lietu ministra publiskiem izteikumiem

Vēl šajā numurā

29.05.2008., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas delegācija, uzturoties oficiālā vizītē Kanādā un tiekoties ar tās augstākajām amatpersonām

 

Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un viņa vadītā delegācija no 25.maija līdz 30.maijam uzturas oficiālā vizītē Kanādā.
Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājs tiekas ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Pīteru Milikenu, Kanādas-Eiropas starpparlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Deividu Tilsonu, Otavas mēru Leriju O'Brainu, Kanādas valsts ministru multikulturālisma un kanādiešu identitātes jautājumos Džeisonu Keniju. Vizītes ietvaros notiks vairākas tikšanās par enerģētikas jautājumiem.

Attēlā: Otavā pirmdien, 26.maijā, – (no labās) Latvijas Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kanādas parlamentu priekšsēdētāja Vaira Paegle, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karīna Pētersone, Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētājs Pīters Milikens, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un Latvijas vēstnieks Kanādā Marģers Krams

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija 26.maijā uzsāka oficiālo vizīti Kanādā. Vizītes pirmajā dienā delegācija tikās ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Pīteru Milikenu (Peter Milliken), Kanādas–Eiropas starpparlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Deividu Tilsonu (David Tilson), Otavas mēru Leriju O’Braienu (Larry O’Brien) un Kanādas valdības ministru multikulturālisma un kanādiešu identitātes jautājumos Džeisonu Keniju (Jason Kenney).

Pārstāvju palātas priekšsēdētājs P.Milikens novērtēja Latvijas panākumus kopš savas vizītes Latvijā 2003.gadā. Latvija ir kļuvusi par Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsti, ar strauju ekonomisko izaugsmi, kas paver jaunas iespējas attīstīt sadarbību starp Latviju un Kanādu. Saeimas priekšsēdētājs pateicās Kanādas valdībai par lēmumu ieviest bezvīzu režīmu Latvijas pilsoņiem un uzsvēra, ka šis solis būtiski uzlabos iespējas attīstīt ekonomiskās saites un cilvēku kontaktus. Kā apliecinājumu iepriekš teiktajam G.Daudze minēja daudzo Latvijas līdzjutēju dalību Pasaules hokeja čempionātā.

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kanādas parlamentu priekšsēdētāja Vaira Paegle augstu novērtēja Kanādas ieguldījumu NATO misijā Afganistānā, kas gan Kanādai, gan Latvijai pašreiz ir lielākā militārā misija. Latvija pilnībā atbalsta Kanādas pozīciju par atbildības nastas dalīšanu starp visām NATO dalībvalstīm.

Sarunā ar Kanādas valdības ministru multikulturālisma un kanādiešu identitātes jautājumos Dž.Keniju tika pārrunāta latviešu kopienas loma Kanādas sabiedrībā. Dž.Kenijs atzīmēja, ka latviešu sabiedrība Kanādā nav liela, taču tā ir ļoti aktīva. Saeimas deputāti pateicās par Latvijas bēgļu uzņemšanu pēc Otrā pasaules kara un par iespēju Kanādā dzīvojošiem latviešiem saglabāt latviešu valodu, kultūru un tradīcijas. Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone raksturoja etnisko situāciju Latvijā, informējot par valdības atbalstu mazākumtautību izglītības iestādēm, par naturalizācijas procesu un sabiedrības integrācijas politiku.

Latvijas delegācija augstu novērtēja Kanādas izpratni un nostāju par komunisma noziegumu atzīšanu. G.Daudze informēja par jaunuzņemto filmu “Padomju stāsts” un aicināja Dž.Keniju to noskatīties.

Vizītes laikā notika arī īsa Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko, kurš šajās dienās uzturas valsts vizītē Kanādā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!