• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Čehijas prezidentam : - Triju Zvaigžņu ordenis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jānis Čakste - pirmais Latvijas Republikas prezidents (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Čehijas prezidentam :

— Triju Zvaigžņu ordenis

Šodien, 14.septembrī, Prāgas pils Troņa zālē Latvijas vēstniece Čehijas Republikā Aija Odiņa pasniegs Triju Zvaigžņu ordeņa pirmās šķiras ordeni ar ordeņa ķēdi Čehijas Republikas prezidentam Vāclavam Havelam.

Latvijas valsts apbalvojums Čehijas prezidentam ir vēsturisks un nozīmīgs notikums abu valstu attiecību visaugstākajā novērtējumā un tālākā attīstībā.

Latvijas Republika augstu vērtējusi savu attiecību attīstību ar Čehijas Republiku (toreiz Čehoslovākiju) arī pagātnē. Kopumā pirms Otrā pasaules kara ar Triju Zvaigžņu ordeni bija apbalvoti 35 Čehoslovākijas pilsoņi. Prezidents Tomašs Masariks ar Triju Zvaigžņu ordeni tika apbalvots divas reizes: 1927.gadā ar šī ordeņa pirmo šķiru, bet 1928.gadā ar Triju Zvaigžņu ordeņa pirmo šķiru un ordeņa ķēdi.

Apbalvojums V.Havelam ir piešķirts saskaņā ar Triju Zvaigžņu ordeņa domes lēmumu, par ko liecina Valsts prezidenta paziņojums 1999.gada 6.jūlijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!