• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nākamā gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par policijas patruļas organizēšanu

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministra uzskatā:

Par nākamā gada budžetu

Ņemot vērā pagājušajā gadā izveidojušos situāciju Latvijas tautsaimniecībā un finansu sistēmā, finansu ministrs Edmunds Krastiņš uzskata, ka, apspriežot nākamā gada budžeta projektu, ir jāievēro trīs pamatprincipi: pirmais — radikāla izdevumu samazināšana valsts sektorā; otrais — nodokļu nepaaugstināšana, trešais — krasa nodokļu iekasēšanas uzlabošana.

Tikai vienlaikus un strikti ievērojot šos trīs pamatnosacījumus un sagatavojot iesniegšanai Saeimā tādu budžeta projektu, kurš iezīmē ceļu izkļūšanai no krīzes, Latvija var cerēt uz starptautisko finansu institūciju atbalstu un atzinību.

Finansu ministrs uzskata, ka tikai gadījumā, ja Latvijas valdība būs spējusi konsekventi ievērot minētos trīs pamatprincipus, būs iespējams pieņemt tādu budžetu, kas ir akceptējams gan Latvijas uzņēmējiem un sabiedrībai, gan starptautiskajām finansu institūcijām.

Šodien, 14. septembrī, Ministru kabineta sēdē ir paredzēts panākt vienošanos par 2000. gada valsts budžeta projektu, un jau trešdien finansu ministrs Edmunds Krastiņš tiksies ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem, lai veiksmīga budžeta projekta pieņemšanas gadījumā vienotos par ekonomiskās sadarbības memoranda parakstīšanu.

Baiba Melnace,

Finansu ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!