• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Lai mūsu bērni ticētu, ka ir vērts maksāt nodokļus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lai mūsu bērni ticētu, ka ir vērts maksāt nodokļus" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Lai mūsu bērni ticētu, ka ir vērts maksāt nodokļus"

Ministru prezidents Andris Šķēle — Latvijas radio 10. septembrī

Intervijā Latvijas radio 10. septembra raidījumā "Atbalss" pulksten 15.07. Raidījumu vada radio žurnālists Aidis Tomsons

— Studijā Ministru prezidents Andris Šķēle. Pirms mēs pievēršamies visiem klausītāju jautājumiem, — kāda ir sajūta šodien? Šajā nedēļā parādījās pirmās nestabilitātes pazīmes jūsu valdībai, vismaz ārēji?

A.Šķēle:

— Es domāju, tur bija vairāk ārējā nekā būtības. Ir skaidrs, ka katram kabineta loceklim un ministram ir ļoti atbildīgi jāizturas pret visiem saviem publiskajiem paziņojumiem, un man šķiet, ka visi jautājumi, kas saistījās ar konfliktu — kā tas tika pasniegts presē — starp mani un ministru Makarovu, ir izbeigti.

— Varbūt noliksim malā Makarovu. Saeimā deputāti saka, ka viņiem pietrūkst šīs saiknes ar Ministru kabinetu, — vai jums nešķiet, ka to vajadzētu kaut kādā veidā uzlabot un ka pašreizējā situācija nedarbojas pietiekami labi?

A.Šķēle:

— Acīmredzot ir jāplāno varbūt vēl kaut kas, varbūt arī tieši manā laika plānošanā jāparedz, domājot varbūt frakciju papildu apmeklējumus, bet, nu, šobrīd tā vienošanās koalīcijas līguma ietvaros ir tāda, ka ministri — un katrai partijai ir pieci ministri, izņemot Tautas partiju, kurai ir četri un ir Ministru prezidents, — ir tie, kas informē savas frakcijas un spēj atbildēt par visiem kabinetā skatītiem jautājumiem. Tas jautājums ir jāpārrunā vēlreiz varbūt, kā labāk panākt informētību. Tiešām, ministri ir ļoti noslogoti, darba temps valdībai ir liels, bet tas nedrīkst kļūt par traucēkli, varbūt nav pietiekami izskaidroti jautājumi sabiedrībā un deputātiem.

— Un jautājums par to, cik labi saprot ministri to, ko jūs darāt. Nu, piemēram, Gorbunovs saka, ka ļoti apmierināts un zina visu, bet Makarovs, piemēram, izskatās, tieši nesaprotas ar jums šajā lietā.

A.Šķēle:

— Es nedomāju, ka ir kaut kas tāds, ko kāds nesaprata, jo, ziniet, Ministru prezidents jau nevada nevienu ministriju. Ministru prezidents nav tas, kas stāda kādus jautājumus valdībā; paši ministri piesaka šos jautājumus un iesaistās diskusijā ar kolēģiem, sniedz atbildes un paskaidrojumus. Vienkārši rūpīgi ir jāgatavojas valdības sēdēm, teiksim, mums bija pavisam nesen tāds ļoti konceptuāls jautājums, ko gatavoja ministrs Gorbunovs — "Likums par ostām". Un, man šķiet, ļoti smaga, bet ļoti auglīga un precīza saruna, kurā mēs izgājām konceptuālos jautājumus cauri, un es tāpēc arī pieļauju, ka ir viedoklis, ka viss ir kārtībā. Ja vāji sagatavoti materiāli, viņi jāskata vairākkārt — divreiz, trīsreiz valdībā, un ministriem visu laiku ir papildu jautājumi un neapmierinātība. Tad manas prasības pret ministriem ir jāpaceļ, protams.

— Vai jūs pagaidām jūtaties pietiekami stabili, jums nav sajūta, ka kāds tomēr domā varbūt, ka varētu tikt no jums vaļā?

A.Šķēle:

— Es domāju, tādas sajūtas vienmēr varētu būt, tāpēc ka tāda jau ir politika, tādēļ simt ievēlēti deputāti no dažādām politiskajām partijām vienmēr meklē kaut kādas iespējas savai partijai palielināt ietekmi. Nu, tāda ir politiskā cīņa, kas, man šķiet, īstenībā sabiedrībai ir dziļi vienaldzīga un no malas izskatās diezgan dumji.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!