• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ziemeļu draugi mūs nepieviļ". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ziemeļu draugi mūs nepieviļ" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ziemeļu draugi mūs nepieviļ"

11.septembrī Rīgā darba vizītē uzturējās Somijas tieslietu ministrs Johanness Koskinens

"Mūsu ziemeļu draugi mūs nepieviļ — man ir prieks, ka Somijas tieslietu ministrs ir pirmais tieslietu ministrs, ar ko tiekos Latvijā," atzīmēja Latvijas tieslietu ministrs Valdis Birkavs preses konferencē, kas tika rīkota Somijas tieslietu ministra Johannesa Koskinena vizītes ietvaros sestdien, 11.septembrī.

Vizītes laikā parakstīts līgums starp Somijas Republikas Tieslietu ministriju un Latvijas Republikas Tieslietu ministriju par sadarbību tieslietās.

V.Birkavs uzsvēra, ka sarunās ar Somijas tieslietu ministru apspriesta ne tikai Latvijas un Somijas sadarbība, bet visas Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība, un jau tuvākajā laikā viņam būs tikšanās ar citiem Ziemeļvalstu tieslietu ministriem. Kā piemēru sekmīgai Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbībai Latvijas tieslietu ministrs minēja "Nordbalt" projektu, kura ietvaros notiek Baltijas valstu cietumu sistēmu sakārtošana un reforma, un pastāstīja, ka ir iecere veidot līdzīgu projektu tiesu sadarbībā. Daudzi no sadarbības aspektiem ir atspoguļoti līgumā starp Somijas Republikas Tieslietu ministriju un Latvijas Republikas Tieslietu ministriju par sadarbību tieslietu jomā. Kā svarīgu V.Birkavs minēja likumdošanas metodoloģijas un likumdošanas sistēmas sakārtošanu, kuras galvenais uzdevums ir novērst likumdošanas aktos esošās pretrunas. Lai stiprinātu tiesu varu, īpaša uzmanība abu valstu sadarbības ietvaros tiks pievērsta tiesnešu apmācībai, tiesu datorizācijas paātrināšanai un tiesu vadības menedžmentam. V.Birkavs izteica cerību, ka somu kolēģi palīdzēs ar kompetentiem padomdevējiem un konsultantiem, lai arī paši nereti visai kritiski izturas pret savas valsts tiesu sistēmu, kas ieviesta sešdesmitajos gados. Taču Latviju tā interesē, īpaši tiesnešu darba apmaksas sistēma, kur samaksa ir atkarīga no izskatīto lietu skaita.

Turpinājums — 4.lpp.

BIRKAVS-KOSKINENS-LV.JPG (18890 BYTES)

Somijas tieslietu ministrs Johanness Koskinens un Latvijas tieslietu ministrs Valdis Birkavs

Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!