• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par dabas resursu izmantošanas un apsaimniekošanas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2008., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par atbalstu Latvijas piensaimniecības nozarei

Vēl šajā numurā

30.05.2008., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par dabas resursu izmantošanas un apsaimniekošanas projektu

 

21.maijā Vides ministrijā tika noslēgts pirmais sadarbības līgums starp Vides ministriju, Centrālo finanšu un līgumu aģentūru un līdzfinansējuma saņēmēju – Latvijas Lauku tūrisma asociāciju “Lauku ceļotājs” par individuālā projekta “Ilgtspējīga dabas resursu izmantošana un apsaimniekošana “Natura 2000” teritorijās – populāros un potenciālos tūrisma galamērķos” īstenošanu. Līgums noslēgts pirmā Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atklātā konkursa ietvaros.

Projekta mērķis ir bioloģiskās daudzveidības un dabas resursu saglabāšana, kā arī šo resursu racionāla izmantošana “Natura 2000” teritorijās – tūrisma galamērķos, nodrošinot tajās līdzsvarotu un plānotu ekonomisko attīstību atbilstoši ilgtspējīgas attīstības pamatprincipiem.

Šā projekta ietvaros tiks izstrādāti tūrisma attīstības plāni četrām “Natura 2000” teritorijām:

• dabas parkam “Dvietes paliene”;

• Rāznas ezera nacionālajam parkam;

• dabas parkam “Abavas senleja”;

• Rīgas jūras līča Vidzemes piekrastes posmam, kas ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā.

Tāpat uz dabā apsekoto un  identificēto tūrisma paraugu bāzes tiks izstrādātas vadlīnijas “Natura 2000” teritoriju apsaimniekošanai ilgtspējīga tūrisma kontekstā, kā arī sagatavoti un izdoti aktuāli un videi draudzīgi pieci tūrisma izdevumi: kājnieku tūristiem Latvijā, ūdens tūristiem Latvijā, velotūristiem Latvijā, dabas tūristiem Latvijā un “Nature Holidays” Baltijā. Šajos izdevumos tiks ietverti projekta laikā sagatavotie “Zaļie padomi” tūristiem.

Šā projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 463 950,00 eiro (326 065,91 lati), no tām 45% sastāda Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums un tikpat – Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansējums.

Sīkāku informāciju var iegūt, sazinoties ar Vides ministrijas Investīciju departamenta Investīciju stratēģijas nodaļas projektu vadītāju Ivaru Javaiti pa tālruni 67026439 vai e-pastu ivars.javaitis@vidm.gov.lv.

Saskaņā ar Eiropas Ekonomikas zonas paplašināšanās līgumu vairākām ES dalībvalstīm, tai skaitā Latvijai, ir pieejams finansējums no diviem jauniem finanšu instrumentiem: no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta. EEZ finanšu instrumentu veido Norvēģijas, Īslandes un Lihtenšteinas iemaksas, savukārt Norvēģijas finanšu instrumentu pilnībā finansē Norvēģija. Šo finanšu instrumentu darbības termiņš ir 5 gadi laikā no 2004.gada 1.maija līdz 2009.gada 30.aprīlim.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!