• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 27.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2008., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības finanšu resursu apguvi

Vēl šajā numurā

30.05.2008., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 27.maijā

 

ZM: Par pasākumiem piena nozares valsts atbalstam

Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos “Noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2008.gadā un tā piešķiršanas kārtību” 27.maijā tika apstiprināti valdībā.

Grozījumi noteikumos veikti, lai atbalsta pasākumu ietvaros lauksaimniekiem aptvertu visus iesniegtos iesniegumus atbalstam daļējai kredītprocentu dzēšanai par iegādātajām investīcijām, kā arī lai pilnīgi segtu iepriekšējā gadā iesniegto pieprasījumu vaislas materiāla iegādei.

Pēc notikušajām diskusijām ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām izvērtēta šobrīd esošo pasākumu ieviešanas gaita un veikta finansējuma pārdale, novirzot papildu finansējumu pasākumiem, kas saistīti ar lauksaimniecības produkcijas ražošanu. Papildu finansējums novirzīts samaksāto kredītprocentu daļējai dzēšanai 2,5 miljonu latu apmērā, lai pilnībā segtu uz šā gada 1.aprīli iesniegtos iesniegumus, neparedzot proporcionālo samazinājumu. Papildu finansējums tiek iedalīts arī ciltsdarbam un dzīvnieku audzēšanai cūkkopības nozarē 1,7 miljonu latu apmērā, lai piešķirtu atbalstu pārraudzības ganāmpulka īpašniekam kā vienreizēju maksājumu ne vairāk kā 65 latu par vaislas sivēnmāti.

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua norāda: “Esam gandarīti, ka valdība atbalstījusi Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus valsts atbalsta piešķiršanā lauksaimniekiem. Tas ir būtisks atbalsts, lai saimniecības turpinātu lauksaimniecisko ražošanu. Zemkopības ministrija turpinās izvērtēt šobrīd esošo atbalsta pasākumu efektivitāti un meklēs optimālākos risinājumus nozaru atbalsta pasākumiem, kuri veicinātu to konkurētspēju kopējā tirgū.”

Papildu grozījumi noteikumos paredz ieviest jaunus atbalsta pasākumus “Atbalsts bioloģiskās lauksaimniecības shēmai” un “Atbalsts nacionālajai pārtikas kvalitātes shēmai”, par ko saņemts Eiropas Komisijas lēmums. Šā pasākuma mērķis ir sniegt atbalstu tiem lauksaimniekiem un lauksaimniecības produktu pārstrādātājiem, kas iesaistījušies šādās pārtikas kvalitātes shēmās: nacionālajā shēmā, bioloģiskās lauksaimniecības shēmā, aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu un aizsargātu cilmes vietu nosaukumu shēmā un garantētu tradicionālo īpatnību shēmā.

Ņemot vērā to, ka Latvijā šobrīd nav normatīvo aktu, kas noteiktu pārtikas kvalitātes shēmu darbību, uzraudzību un kontroli, šogad atbalstu varēs saņemt tikai par piedalīšanos bioloģiskās lauksaimniecības shēmās, paredzot atbalstu 86 tūkstošu latu apmērā.

Grozījumi šajos noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par virssaistību turpmāko finansēšanu

Valdība 27.maijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 9.februāra rīkojumā Nr.78 “Par virssaistību uzņemšanos Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļas līdzfinansētajiem vienotā programmdokumenta pasākumiem 2004.–2006.gada plānošanas periodā””.

Grozījumi rīkojumā paredz, ka virssaistību finansēšanai netiks izmantoti ZM budžeta apakšprogrammas 21.01.00. “Subsīdijas lauksaimniecības produkcijas ražotājiem” līdzekļi, kā tas bija noteikts iepriekš, bet Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas “Finansējums Eiropas Savienības fondu un Norvēģijas valdības finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” līdzekļi.

Līdz ar to subsīdijās paredzētais virssaistību finansējums tiks novirzīts pasākumiem, kas saistīti ar lauksaimniecības produkcijas ražošanu. Papildu finansējums paredzēts samaksāto kredītprocentu daļējai dzēšanai 2,5 miljonu latu apmērā, lai pilnībā aptvertu uz šā gada 1.aprīli iesniegtos iesniegumus, neparedzot proporcionālo samazinājumu. Papildu finansējums tiek iedalīts ciltsdarbam un dzīvnieku audzēšanai cūkkopības nozarē 1,7 miljonu latu apmērā, lai piešķirtu atbalstu pārraudzības ganāmpulka īpašniekam kā vienreizēju maksājumu ne vairāk kā 65 latu par vaislas sivēnmāti. 0,7 miljoni latu tiks novirzīti, lai pilnīgi segtu iepriekšējā gadā iesniegto pieprasījumu vaislas materiāla iegādei.

Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!