• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu Latvijas valsts informācijas tīklu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.1999., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieminot Jāni Čaksti ... (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.09.1999., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu Latvijas valsts informācijas tīklu

Neraugoties uz pēdējā laikā izskanējušajiem pārmetumiem Valsts informācijas tīkla aģentūrai (VITA) par nespēju apgādāt valsts institūcijas ar tām nepieciešamo datu pārraides infrastruktūras nodrošinājumu, VITA pēdējā laikā ir guvusi visai ievērojamus sasniegumus Valsts nozīmes datu pārraides tīkla attīstībā.

Līdz ar Valsts nozīmes datu pārraides tīkla (VNDPT) mezgla punkta ierīkošanu Gulbenē augusta sākumā tīkla izveide ir pamatos pabeigta. Tādējādi svarīgākās valsts iestādes ir saslēgtas vienotā tīklā visos 26 Latvijas rajonu centros, kā arī Jūrmalā, Smiltenē, Siguldā un Līvānos.

Iespēja operatīvi apmainīties ar informāciju starp dažādiem valsts reģistriem ievērojami uzlabojusi valsts iestāžu darbu, kā arī pēc tam, kad tiks pieņemta attiecīga likumdošana, kas ļaus par juridisku uzskatīt informāciju, kura iegūta un apstiprināta elektroniski, atvieglos iedzīvotājiem dokumentu kārtošanu un dažādu izziņu saņemšanu. Savstarpēja datu apmaiņa paātrinās valsts pārvaldes struktūru darbību nodokļu iekasēšanā, noziedzības apkarošanā un daudzās citās valstiski svarīgās jomās.

Līdz šim VITA ir saņēmusi 985 pieteikumus VNDPT pieslēgumu punktu ierīkošanai. No tiem pilnībā nodoti ekspluatācijā 430, bet 235 punkti no tiem ierīkoti šogad. Par 307 VNDPT pieslēgumu punktiem ir noslēgtas konkrētas vienošanās ar to ierīkošanā ieinteresētajām iestādēm, un VITA plāno tās ierīkot līdz šī gada beigām.

Starp VITA un Valsts ieņēmuma dienestu ir noslēgts līgums par 87 šādu pieslēgumu punktu ierīkošanu, no tiem 50 ir paredzēti muitai un pārējie 37 — tieši VID nodaļu aprīkošanai ar pieeju VNDPT. No minētajiem 87 ekspluatācijā jau nodoti 77 VID VNDPT pieslēguma punkti. No atlikušajiem desmit viena muitas punkta aprīkošanu Valkā lūdza atlikt VID, un viens punkts Ventspils VID nodaļā ir nodošanas stadijā. Pārējie astoņi muitas pieslēguma punkti atrodas ārpus rajonu centriem. To ierīkošana nav notikusi, jo SIA "Lattelekom" nav piešķīris VITA nepieciešamos sakaru kanālus uz šiem attālajiem Latvijas nostūriem. "Lattelekom" šo līniju ierīkošanai tika izvēlēts, ņemot vērā telekomunikāciju monopola likumu, kā arī reālās izmaksas, kas "Lattelekom" pakalpojumu izmantošanas gadījumā ir būtiski zemākas nekā tad, ja VITA šos darbus veiktu saviem spēkiem.

Dzintars Striks,

Valsts informācijas tīkla aģentūras

Mārketinga daļas vadītājs

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!