• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem degvielas cenas samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par personisko datu elektronisku pārbaudi Rīgā un Ventspilī

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem degvielas cenas samazināšanai

30.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas un degvielas tirgotāju firmu – “Neste Latvija”, “Mažeiķu nafta Tirdzniecības nams”, “Lukoil Baltija R” un “Statoil Latvija” pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamos risinājumus degvielas tirgū.

Ministru prezidents I.Godmanis informēja par valdības nodomiem sarunās ar Eiropas Komisiju vienoties par iespēju nepalielināt degvielas akcīzes nodokli kā to prasa Eiropas Savienības prasības, ņemot vērā, ka degvielas augstās cenas atstāj negatīvu ietekmi uz Eiropas Savienības valstu tautsaimniecību.

Tāpat Latvija ir ieinteresēta nepalielināt naftas produktu rezerves, bet drīzāk meklēs risinājumu naftas produktu obligāto uzglabāšanas rezervju izmaksu samazināšanai, piemēram, vienojoties par rezervju uzglabāšanu citās valstīs, kur tās varētu izmaksāt lētāk.

Sarunas laikā degvielas tirgotāji aicināja valdību izskatīt iespējas veikt izmaiņas likumdošanā, kas ļautu atteikties no akcīzes nodokļa degvielai, kas uzņēmējiem jāmaksā par obligātajām valsts rezervēm, kā arī veikt citus pasākumus, kas mazinātu degvielas tirgotāju izdevumus un ļautu samazināt pārdodamās degvielas cenu.

Ministru prezidents aicināja degvielas tirgotāju pārstāvjus iesniegt konkrētus priekšlikumus valdībā.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!