• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības nolīgumu tautsaimniecībā ar Flandrijas reģionu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas delegācija, uzturoties oficiālā vizītē Kanādā un tiekoties ar tās augstākajām amatpersonām

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības nolīgumu tautsaimniecībā ar Flandrijas reģionu

 

Lai veicinātu Latvijas un Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona sadarbību, parakstīts nolīgums par abu pušu sadarbības programmu laika periodā no 2008. līdz 2011.gadam, kā arī tās ieviešanu. Nolīgums parakstīts 28.maijā Briselē.

Nolīgums paredz Latvijas un Flandrijas reģiona sadarbību dažādās tautsaimniecības nozarēs – ekonomikā, zemkopībā, vides aizsardzībā, transporta infrastruktūras attīstībā. Tāpat puses nolīgumā vienojās par sadarbību sociālās un nodarbinātības politikas, kultūras un izglītības, kā arī tūrisma un inovāciju attīstības sfērā.

Lai apspriestu un precizētu sadarbības programmu laika periodam no 2008. līdz 2011.gadam, vizītē uz Beļģiju devās Latvijas delegācija. 27.maijā notika Latvijas un Flandrijas delegāciju diskusija par abu pušu sadarbības projektu piedāvājumiem un 28.maijā tai sekoja nolīguma parakstīšana par Latvijas valdības un Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona valdības sadarbību.

No Latvijas puses nolīgumu parakstīja Latvijas delegācijas vadītāja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Inta Vasaraudze, bet no Flandrijas puses – Beļģijas Karalistes Flandrijas reģiona valdības Ārlietu departamenta direktors Fredijs Evenss.

Latvijas delegācijas sastāvā bija pārstāvēta Finanšu ministrija, Satiksmes ministrija, Veselības ministrija, Zemkopības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Valsts kanceleja, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūra.

Latvijas Republikas un Flandrijas sadarbības līgums, uz kura pamata ir parakstītas turpmākās sadarbības programmas konkrētiem laika periodiem, stājās spēkā 1997.gada 15.aprīlī. Laikā no 2004.gada līdz 2006.gadam sadarbības programmas ietvaros ir īstenoti četri projekti, kuru Flandrijas valdības kopējais līdzfinansējums bija ap 138 tūkstošiem eiro: projekts institucionālās kapacitātes stiprināšanai teritoriālās plānošanas jomā Vidzemē, kā arī projekts Zemgales teritoriāli ekonomiskā plāna izstrādei. Noslēguma stadijā ir divi projekti – darbinieku apmācības programma sadarbībā ar Veģu bērnu namu un pieredzes apmaiņas programma darbam ar bērniem ar speciālām vajadzībām, kas tiek veikta sadarbībā ar NVO Atbalsta centru.

Savukārt no 2006.gada līdz 2008.gadam sadarbības programmas ietvaros īstenoti trīs projekti, kuru Flandrijas valdības kopējais līdzfinansējums bija ap 87 tūkstošiem eiro. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija ir īstenojusi projektu telpiskās plānošanas jomā. Pašlaik tiek realizēts projekts, kas paredz sociālo darbinieku apmācību ar mērķi apgūt jaunas progresīvas metodes darbam ar bērniem un jauniešiem ar funkcionāliem traucējumiem. Noslēguma stadijā atrodas projekts, kura mērķis ir attīstīt jaunas vadības metodes ārkārtas situācijās, balstoties uz Latvijas un Flandrijas pieredzi šajā jomā.

Flandrija ir Beļģijas ziemeļu daļas reģions, kurā valdošā valoda ir flāmu. Otrs lielākais ir dienvidu daļas reģions – Valonija, kurā pārsvarā lieto franču valodu, bet Beļģijas dienvidaustrumu daļā atrodas pavisam neliela vāciski runājoša kopiena. Flandrijā dzīvo 5,9 miljoni iedzīvotāju, tā ir spēcīgākā un industriāli attīstītākā Beļģijas daļa.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!