• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 28.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasākumiem degvielas cenas samazināšanai

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 28.maijā

 

FM: Par detalizētāku “Latvijas Pasta” biznesa plānu

Ministru kabineta ārkārtas sēdē trešdien, 28.maijā, valdība iepazinās ar Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts akciju sabiedrības (VAS) “Latvijas Pasts” biznesa plānu. Valdība uzdeva finanšu ministram izsniegt atļauju VAS “Latvijas Pasts” nekustamo īpašumu ieķīlāšanai, lai steidzami saņemtu uzņēmuma saistību refinansēšanai nepieciešamo bankas aizdevumu.

Finanšu ministrs A.Slakteris norāda: “Biznesa plānā jaunā “Latvijas Pasta” vadība ir iezīmējusi ilgtermiņa darbības tendences. Ir izvirzīts ambiciozs mērķis – pozitīvs saimnieciskās darbības rezultāts. Tomēr nepieciešams arī detalizētāks kopsakarību pamatojums šai pasākumu plānā, kas ir ļoti optimistisks. Šobrīd plāns nesniedz konkrētas atbildes uz ļoti daudziem svarīgiem ar riskiem saistītiem jautājumiem. Atļauju nekustamo īpašumu ieķīlāšanai valdība nolēma sniegt sociālās atbildības dēļ, jo “Latvijas Pasts” ir valstiski svarīga institūcija un ar atļaujas kavēšanos var apdraudēt tā aktuālās funkcijas.”

Likums par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu reglamentē ierobežojumus valsts un pašvaldību mantas ieķīlāšanai.

Tiesību akts paredz: valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrību vai kapitālsabiedrību, kurā valsts daļa pamatkapitālā pārsniedz 50% vai arī valsts un pašvaldības daļas pamatkapitālā kopsummā pārsniedz 50%, atļauts ieķīlāt tikai ar finanšu ministra atļauju.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!