• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2008. gada 15. maija likums "Grozījumi likumā "Par Centrālo vēlēšanu komisiju"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2008., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Saeimas kārtības rullī

Vēl šajā numurā

04.06.2008., Nr. 86

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 15.05.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju”
Izdarīt likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 2.nr.; 1996, 24.nr.; 1998, 12.nr.; 2000, 23.nr.; 2002, 14.nr.; 2004, 6.nr.; 2006, 10.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 12. un 13.pantu šādā redakcijā:

12.pants. Ja Saeimas vēlēšanās, Eiropas Parlamenta vēlēšanās, pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās vai tautas nobalsošanā atsevišķos vēlēšanu iecirkņos pieļauti vēlēšanu tiesību pārkāpumi un tie ietekmējuši vēlēšanu (tautas nobalsošanas) rezultātus, Centrālā vēlēšanu komisija lemj par attiecīgā vēlēšanu iecirkņa vēlēšanu (tautas nobalsošanas) rezultātu anulēšanu. Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumus par vēlēšanu komisijas vai iecirkņa komisijas lēmumu atcelšanu var pārsūdzēt tiesā attiecīgajā likumā noteiktajā kārtībā.

13.pants. Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumi, kuru apstrīdēšanas kārtība nav noteikta attiecīgajā likumā, pārsūdzami tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.”

2. 16.pantā:

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Centrālās vēlēšanu komisijas locekļi savu pienākumu pildīšanas laikā pēc komisijas lēmuma ir atbrīvojami no pienākumiem savā darbavietā, saglabājot viņu amatu (darba vietu). Centrālā vēlēšanu komisija vēlēšanu un tautas nobalsošanas sagatavošanā var iesaistīt jebkuru valsts amatpersonu.”;

izslēgt ceturto daļu.

3. Papildināt likumu ar 16.1 pantu šādā redakcijā:

16.1 pants. (1) Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka un sekretāra komercdarbības, ienākumu gūšanas un amatu savienošanas ierobežojumus, kā arī citus ierobežojumus un pienākumus nosaka likums “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.

(2) Uz valsts amatpersonu, kas ievēlēta par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli, neattiecas tie likumos noteiktie valsts amatpersonas amatu savienošanas ierobežojumi, kuri aizliedz ieņemt Centrālās vēlēšanu komisijas locekļa amatu.

(3) Ja Centrālā vēlēšanu komisija vēlēšanu vai tautas nobalsošanas sagatavošanā iesaista kādu valsts amatpersonu, uz šo valsts amatpersonu neattiecas tie likumos valsts amatpersonai noteiktie ierobežojumi, kuri aizliedz valsts amatpersonu iesaistīt iepriekšminētajās darbībās un saņemt atlīdzību par to veikšanu.”
Likums Saeimā pieņemts 2008.gada 15.maijā.
Valsts prezidents V.Zatlers
Rīgā 2008.gada 4.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!