• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas pirmā vicepremjera vizīti Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2008., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.06.2008., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas pirmā vicepremjera vizīti Rīgā

 

1.JPG (13725 bytes)
Latvijas Republikas Ministru prezidents Ivars Godmanis vakar, 4.jūnijā, Valdības namā, tiekoties savstarpēji ieinteresētā, pragmātiskā, abpusēji argumentētā sarunā ar Krievijas Federācijas pirmo vicepremjeru Igoru Šuvalovu, kurš Rīgā ieradās otrdien, 3.jūnijā, lai piedalītos 7. Baltijas jūras reģiona valstu galotņu samitā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Vakar, 4.jūnijā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Krievijas Federācijas valdības pirmo vicepremjeru Igoru Šuvalovu. I.Šuvalovs Latvijā viesojas kā Krievijas delegācijas vadītājs Baltijas jūras valstu padomes samitā.

Ministru prezidents sarunas laikā uzsvēra, ka nepieciešams turpināt darbu pie divpusējo līgumu ratifikācijas procesa pabeigšanas, kā prioritāros atzīmējot līgumus par dubultu neaplikšanu ar ienākuma nodokli, sadarbību tūrisma jomā un cīņu ar organizēto noziedzību.

Ivars Godmanis akcentēja arī nepieciešamību meklēt risinājumus Latvijas un Krievijas robežu caurlaides spējas palielināšanai. Tāpat Ministru prezidents aicināja Krieviju izmantot Latvijas tranzīta potenciālu.

Igors Šuvalovs izrādīja ieinteresētību turpmākā attiecību attīstībā ar Latviju. Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Krievijas Starpvaldību komitejas darbu un vienojās par nepieciešamību aktīvi to turpināt.

Tikšanās laikā notika viedokļu apmaiņa par atsevišķiem enerģētikas jautājumiem, tai skaitā par enerģētikas infrastruktūras attīstību, īpaši elektroenerģijas jomā. Amatpersonas pārrunāja arī jautājumu par Krievijas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā sarunu gaitu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!